even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Bouwen aan zelfvertrouwen

Monkey Moves blog

Physical literacy

Inmiddels zijn we twee jaar verder. Is zijn physical literacy enorm toegenomen en zien wij de effecten hiervan terug op school! Anderhalf jaar terug ben ik begonnen met buitengymmen met ouders en peuters met geweldige resultaten. Een half jaar terug ben ik begonnen met Monkey Moves voor alle leeftijden met nog fantastischer resultaten! En mijn zoon profiteert ervan. Juist hiermee bouw ik aan zijn zelfvertrouwen. Het mooie is dat zijn kleine zusje al niet beter weet. Zij profiteert al sinds haar geboorte van de activiteiten van haar moeder en haar grote voorbeeld Dex.  

Door ’t gewoon te doen

Volgens mij is iedere ouder inmiddels wel doordrongen van het belang van bewegen op de gezondheid en de zelfredzaamheid van kinderen. Maar hoe kun je dit nou zelf stimuleren als je zelf niet zo fit of sportief bent? Het is te makkelijk om te zeggen ‘door ‘t gewoon te gaan doen!’, want we weten ook dat goede voornemens vooral bestaan door het falen ervan. Volgens mij zit de verandering hierin in kleine stappen.  

Getekend boodschappenlijstje

Ga bijvoorbeeld lopend met je kind naar de supermarkt. En een leuke tip daarbij is om een (deel van het) boodschappenlijstje te maken met plaatjes in plaats van woorden. Dan kun je er een speurtocht van maken. Ieder kind vindt het leuk om te speuren! Kies vijf boodschappen uit die je makkelijk samen kunt tekenen, zoals een appel of een banaan en zeg nou zelf een brood moet ook wel lukken met stiften en papier en een getekend pak melk herken je zo. Terwijl jouw stuiterballetje in de supermarkt die producten zoekt, loop jij er op je gemak achteraan en verzamelt de andere dingen van het lijstje (vermicelli tekenen zou ik me bijvoorbeeld persoonlijk niet aan wagen). Boodschappen doen zonder strijd, driftbuiten of gezeur! Halleluja!  

Stoepkrijt

Een andere tip is om samen met je kind in de tuin of voor het huis een parcours te maken met stoepkrijt. Een doosje kost geloof ik €1,- en kun je bijna overal krijgen. Ze verkopen nu bij Zeeman trouwens stoepkrijtdoosjes met een gaaf buitensport-parcours erbij! Dan ben je €2,- kwijt en hoef je niet zelf na te denken over wat je tekent 😉. Heb jij de ultieme tip om  jouw kind aan het bewegen te krijgen thuis? Deel deze dan via onze socials! Vergeet niet om ons te taggen en #monkeymoves en #beweegidee toe te voegen aan je post.  

Bewegen bij Monkey Moves

Mijn laatste tip is een open deur: meld je kind aan voor een (proef)les Monkey Moves. Bij kinderen tot 4 jaar krijg jij vervolgens in de les ook voldoende beweging, want deze lessen zijn voor jullie samen. En boven de 4 heb jij een goede reden om in dat uurtje eens te beginnen met dat goede voornemen dat al jaren bovenaan jouw lijstje prijkt: joggen. Ik zeg doen! Oh en! Monkey Moves heeft nóg wat leuks... Allemaal fijne tips om buitenspelen nog leuker te maken. Bijvoorbeeld 25 spelletjes die je kunt doen met bierviltjes.

Menu