Een persoonlijk pleidooi; Neem je werk wél mee naar huis!

Door: Frank Kuppens

Iedereen kent wel het dilemma; hoe vind je de balans tussen werk en privéleven? Eén van de meest voor de hand liggende oplossingen ligt in het scheiden van beide werelden. Strikt genomen dus het principe van het ‘werk niet mee naar huis nemen’. Geldt dat ook voor een Monkey Moves franchisenemer met een zoontje van bijna 2?

Absoluut niet!

 

Hele dag aan het werk?

Zeker als ondernemer ligt het gevaar van stress en mogelijk daaruit voortvloeiende burn-out klachten op de loer. Ook zelf herken ik het gevoel om de hele dag voor iedereen bereikbaar te moeten zijn. Over dát aspect zijn al bibliotheken vol geschreven. Heldere conclusie; dat schijnt níet gezond te zijn. Liever belicht ik een kant die super positief is. Het is namelijk fantastisch om je werk mee naar huis te nemen en dus thuis hetzelfde te mogen doen als ‘op het werk’. En in mijn geval is dat jonge kinderen ontzettend veel plezier laten beleven aan sporten en bewegen. Concreter gezegd; de hele huiskamer van ondergetekende ziet er na een ‘papadag’ vaak hetzelfde uit als een gymzaal na een Monkey Moves lesje waarin een dozijn apekoppies zich een uur lang heeft uitgeleefd.

 

Kantoor jungle

Omgedraaid; je gezin mee naar je werk nemen is al helemáál een feest. Ik heb dan ook het genoegen dat m’n zoontje minimaal één of twee keer per week ‘onder werktijd’ in de gymzaal bij me is. Ik realiseer me dat dat niet voor iedereen is weggelegd maar toch zou ik zeggen; probeer het eens! Maak bijvoorbeeld van je kantoortuin, die volgens een recente tv uitzending van ‘De Monitor’ toch al slecht voor je is, een kantoorjungle en ga samen met je kindje op ontdekkingsreis.

Iedere keer als ik m’n zoontje vertel dat we een stukje gaan fietsen, verschijnt er een grote glimlach en roept hij blijmoedig ‘Monkey’ en ‘Klimmen’!

 

Geluk

Nog los van het sportplezier gedurende de les zelf, levert dit me wekelijks tal van geluksmomenten op. Iedere keer als ik m’n zoontje vertel dat we een stukje gaan fietsen, verschijnt er een grote glimlach en roept hij blijmoedig ‘Monkey’ en ‘Klimmen’! Op dat moment moet ik hem teleurstellen dat we niet naar papa’s werk, maar naar Opa en Oma, de speeltuin, of naar de diertjes in het park gaan. Als dát soort plekken al mínder leuk zijn dat je dagelijks werk, dan maakt me dat toch wel trots. Wat heb ik toch een toffe baan!

 

Wil je mij, of mijn collega’s aan het werk te zien? Boek een gratis proefles.

Overige blog items

De trainer en de invloed op gezond gedrag van kinderen

Zeg ja tegen avontuur: hoe je een partner kan zijn in het gewaagde spel van je kind

Rust, reinheid en regelmaat en (geen) Ritalin

Starten als franchisenemer bij Monkey Moves 2

Starten als franchisenemer bij Monkey Moves

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.