Waarom je nu moet buitenspelen

Uit onderzoek blijkt dat steeds minder kinderen buitenspelen. Dat vinden wij bij Monkey Moves jammer, want buitenspelen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. 

Weet je nog… vroeger op het schoolplein elastieken, stoepranden, eilandje veroveren, tikkertje, klimmen en klauteren. Allemaal activiteiten waar je blij van wordt en waar je als kind super veel van kan leren. Wist je bijvoorbeeld dat buitenspelen goed is voor de ontwikkeling van de motoriek?

Daarnaast verhoogt buitenspelen de leerprestaties en is het goed voor de cognitieve ontwikkeling van het kind. Buitenspelen geeft zelfvertrouwen. Door succeservaringen wordt het zelfvertrouwen geboost. Tot slot is buitenspelen goed voor de ontwikkeling van de creativiteit en fantasie. 

Hup naar buiten! We geven je een aantal tips om het buitenspelen nog leuker te maken. Zo leuk dat jij als ouder ook wilt buitenspelen ;). 

met stip op nummer 1 de beste spellen waarmee je uren in touw bent

Met Apie op buitenspeel avontuur

Oudhollandse spelletjes in een Monkey Moves jasje!

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.