Basketbal

Basketbal is een sport waarbij je een bal in de basket (ijzeren ring) van de tegenstander probeert te gooien en tegelijk jouw eigen basket probeert te verdedigen. Basketbal is in de Verenigde Staten uitgevonden en nu populair over de hele wereld.

Zijn er bij basketbal verschillende onderdelen / verschijningsvormen?

Basketbal is een sport op zich. Er zijn dus geen verschillende onderdelen. Wel zijn er meerdere verschijningsvormen. Basketbal wordt het meeste binnen gespeeld op hout of kunststofvloer maar vaak ook buiten op asfalt. De variatie in het spel zit meestal in het aantal teamleden en of er op 1 of op 2 baskets wordt gespeeld. Bij het officiële spel wordt er 5 tegen 5 gespeeld op twee baskets, maar heel populair is ook streetball dan wordt er 3 tegen 3 gespeeld op één basket. Op veel pleintjes hangt een basketbal ring en daarmee kun je gemakkelijk ook 1 tegen 1 spelen. Gewoon samen met je beste sportvriendje bij voorbeeld. Weet je wat ook tof is?! Trampoline basketbal, dat bestaat tegenwoordig ook! Deze vorm wordt ook wel Slamball genoemd. Bij Slamball staat voor de basket een grote trampoline waardoor de spelers soms over de tegenstanders kunnen springen en de bal in de basket kunnen gooien.Basketbal is ook populair onder de mensen in een rolstoel. Deze vorm heet rolstoelbasketbal en hier zitten de teams in een rolstoel bijvoorbeeld omdat ze door een ongeluk verlamd zijn of omdat ze een been moeten missen.

Is basketbal een teamsport of een individuele sport?

Basketbal is natuurlijk een teamsport, maar je kunt het ook veel individuele spelletjes spelen met de basketbal en een basket. Hiernaast wordt er ook veel 1 tegen 1 basketbal gespeeld!

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.