Hockey

Hockey is een balsport en teamsport waarbij je de bal met een stick in het doel van de tegenstander probeert te slaan of te pushen.

Is Hockey een teamsport of een individuele sport?

Hockey is natuurlijk een teamsport, maar je kunt het ook heel goed individueel spelen of één tegen één.

Zijn er bij Hockey verschillende onderdelen / verschijningsvormen?

Hockey bestaat niet uit meerdere onderdelen. Normaal duurt een hockeywedstrijd 70 minuten lang, het team dat de meeste doelpunten heeft gemaakt wint de wedstrijd. Dit is de basis van de sport maar er zijn wel verschillende verschijningsvormen.

Zo verschillen de ondergronden erg veel bij hockey. Hiernaast heb je ook hockey in diverse omstandigheden en voor verschillende doelgroepen.

Hockey kan gespeeld worden op verschillende velden. Zo zijn er een grasvelden, kunstgrasvelden, gravelvelden en watervelden.

Voor mensen met een beperking zijn er diverse G-hockey competities en er bestaat rolstoelhockey.

 

Verschillende soorten hockey

IJshockey
Wordt op ijs gespeeld. In de winter is dit een populaire sport. Spelers hebben speciale schaatsen en speciale sticks om geen bal maar een puck (ronde schijf) in het doel van de tegenstander te slaan of te pushen.

Zaalhockey 
In de zaal verschillen de regels en ook de sticks zijn anders.

Beachhockey 
is relatief onbekend maar wordt gespeeld op een zandoppervlak met een lichtere bal, waardoor deze veel door de lucht gaat!

Bouncehockey 
wordt ook veel gespeeld op het strand. Hierbij is de bal groter en wordt er niet gespeeld met sticks maar met knotsen. Deze knotsen hebben aan de onderkant een foamlaag waardoor het lastiger wordt om de bal te slaan.

Floorbal/ unihockey
is een populaire variant van hockey. De sticks lijken op die van ijshockey maar wordt er niet gepseeld met een puck op ijs, maar maar een bal met gaatjes erin en in een gymzaal. De regels ook best veel op ijshockey, zo mag je de bal via de boarding spelen en de bal ook met je voet raken. Bij veldhockey mag dat niet.

Onderwaterhockey
Een nieuwe hockeyvariant. Het spreekt al een beetje voor zich: de doeltjes staan onder water. hierdoor moeten de spelers steeds naar beneden duiken om te spelen.

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.