Tennis

Tennis is een sport waarbij het de bedoeling is om een kleine bal heel moeilijk naar de tegenstander te spelen zodat hij deze niet binnen één keer stuiteren terug kan spelen. Je mag de tennisbal alleen maar terug spelen met een racket. Tennis speel je op een veld met een laag hangend net ertussen. Je moet op je eigen helft blijven tijdens het spel, maar die helft is best groot. Je moet dus goed kunnen rennen. De punten telling bij tennis is heel gek. 

Is tennis een individuele- of teamsport?

Tennis is het allebei! De sport wordt één tegen één gespeeld – dit heet singelen of enkelen -, maar het kan ook twee tegen twee. Dat wordt dubbelen genoemd. Wat ook heel leuk is van Tennis is dat het ook gemixt wordt gespeeld oftewel een team van een man en een vrouw. Tennis is een van de weinige sporten waar mannen en vrouwen samen spelen. Bij Korfbal sporten mannen en vrouwen ook samen.

Zijn er bij tennis verschillende onderdelen/verschijningsvormen?

Ja! Een hele boel! tenminste als je kijkt naar de grove vorm de sport namelijk dat je met een racket een bal moet verplaatsen om het de tegenstander moeilijk te maken.

Verschillende vormen

Tafeltennis
Tafeltennis is een super snelle vorm van tennis! De rackets en het balletje is heel klein en het wordt gespeeld op een tafel.

Badminton
Bij badminton hangt het net hoger dan bij gewoon tennis en er wordt niet met een bal gespeeld maar met een shuttle.

Beachtennis
Beachtennis is een relatief nieuwe sport. Beach betekent strand en beach tennis speel je dus ook in het zand. Bij beachtennis hangt het net, net zoals bij badminton iets hoger dan bij gewoon tennis. Je kunt bij beachtennis spectaculaire sprongen maken, want je valt toch zacht.

Squash
Bij squash deel je samen de zelfde helft van het veld. Je speelt de bal tegen de muur en probeert zo om de tegenstander te slim af te zijn.

Padel
Padel is een combinatie van squash en beachtennis. Het racket en de bal zijn anders dan bij gewoon tennis en er wordt gespeeld in een kooi. zodat je ook de muren kunt gebruiken.

Pickelbal
Picklebal is ook een hele nieuwe sport. Deze sport is speciaal ontwikkelt voor oudere mensen. Het veld is wat kleiner, maar wel heel snel.

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.