Monkey Moves #1club #11sporten #1tenue

Monkey Moves;

#1club #11sporten #1tenue

Wisten jullie dat we vanuit Monkey Moves wekelijks op onze Aperots bezig zijn om ervoor te zorgen, dat iedereen die zich aansluit bij onze Multi-sport Apefamilie, warm verwelkomd wordt en zich lid voelt van 1 club?
Iedereen die een proefles bij ons aanvraagt krijgt mailtjes met onder ander een apeleuk filmpje, om je thuis samen met je apekop voor te bereiden op wat jullie te wachten staat.
Maar wat zorgt er nou voor dat we 1 club zijn, wat zorgt voor het clubgevoel en hoe willen wij dit in de toekomst vergroten bij onze leden? En waarom zou jouw apekop ook in een Monkey Moves tenue moeten lopen?

Monkey Moves is een steeds groter wordende multisport-club. En wij willen het échte clubgevoel creëren door een aantal dingen, die ik in dit blog ga bespreken. Dit zijn: een vaste volgorde van de 11 sporten, een vast warming-up dansje, kleine en vaste groepen, whatsapp-groepen voor de ouders, ouder-kindlessen, het jungle-poster spaarsysteem, goed en verzorgd materiaal passend bij iedere sport, en……. een Monkey Moves tenue! Luister hier naar de podcast van dit blog:

Vaste volgorde van de 11 sporten

Allereerst hebben we een vaste volgorde van de 11 sporten die er elk seizoen worden aangeboden. Hierbij is nagedacht over balsporten versus fysieke sporten én teamsporten versus individuele sporten. Zo doen we niet teveel balsporten achter elkaar en wisselen team en individuele sporten elkaar zoveel mogelijk af.
Door landelijk een vast patroon aan te houden, creëer je een clubgevoel; zo leeft er op allerlei plekken in Nederland tegelijkertijd 1 sport, bijvoorbeeld volleybal of tennis. (Echter kan het door de vakanties zijn dat er wat speling tussen zit:)!). Maar doordat er één sport, drie weken lang wordt aangeboden, is er een extra grote sportbeleving, doordat er bijvoorbeeld op social media allerlei posts over de desbetreffende sport worden gedeeld. En dus is het superleuk om in Groningen, salto’s te zien van apekoppen uit Amersfoort tijdens de turnles, of het oefenen van de handstand in Zeist.

Monkey Moves #1club #11sporten #1tenue 1

Na 3 sporten weer een nieuw warming-up dansje voor de 4-6 & 6-9 jarigen

Ook wordt er op de Aperots besproken welk warming-up dansje er gedaan gaat worden.
Elke negen weken (dus drie sporten lang) doen we in de kleuter- en basisschoollessen een warming-up dansje. Deze heeft Apie voor ons bedacht en opgenomen, zodat iedereen deze thuis kan oefenen (docenten, ouders, apekoppen, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s). Ons streven is om dit landelijk zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen, zodat iedereen op hetzelfde moment, hetzelfde dansje doet. Echter is hier door de enorme uitbreiding van de Aperots van het afgelopen jaar, steeds meer speling in gekomen. Maar de dansjes die gedaan worden, worden op élke plek in Nederland wel op dezelfde manier gedanst zoals Apie ons voordoet in alle filmpjes!
Bij de dreumes- en peuterlessen zijn er ook een aantal ‘vaste’ dansjes die met regelmaat herhaald worden. Maar aangezien deze doelgroep erg van herhaling houdt, is het afhankelijk van de desbetreffende groep hoelang een bepaald dansje gedaan wordt.

Kleine en vaste groepen van max. 15 apekoppen

Bij Monkey Moves streven we naar kleine (max. 15 kids) én vaste groepen. Zo krijgt ieder kind genoeg aandacht en ruimte om zich op individuele vlakken te ontwikkelen en creëer je tegelijkertijd al snel een groepsgevoel. Zo raken de kinderen snel aan elkaar gewend en voelen ze zich vrij genoeg om zichzelf te zijn. Op die manier nemen ze sneller dingen van elkaar aan, leren ze van elkaar, groeien ze samen en zijn ze sociaal betrokken. Hierdoor worden samenwerkingsopdrachten zonder problemen uitgevoerd en zijn ze bereid om elkaar te helpen.

Monkey Moves #1club #11sporten #1tenue 2

Whatsapp-groepen voor ouders

Voor elke Monkey Moves groep wordt er een Whatsapp-groep aangemaakt, door de desbetreffende docent. Op deze manier worden jullie als ouders niet alleen op de hoogte gehouden van eventuele belangrijke informatie, zoals lestijden of ziekte, maar worden er ook foto’s en verhalen gedeeld van alle jungle avonturen die beleefd zijn door de apekoppen. Op deze manier worden de ouders nog meer bij de lessen betrokken (naast het warming-up dansje!), kan er thuis nog eens in geuren en kleuren verteld én getoond worden wat er allemaal gedaan en geleerd is. Op deze manier binden we ook de ouders aan onze club en leeft Monkey Moves ook in de huiskamer.

Ouder- kindlessen voor alle apekoppen van 1,5 – 4 jaar

Nog een hele belangrijke manier waaraan je ziet dat ook jullie als ouders zeker bij onze club horen, zijn de ouder-kindlessen bij de leeftijden 1,5-3 en de 3-4 jarigen. Samen met je apekop maak je je in de kleedkamer klaar voor een apeleuke les. Jas uit, schoenen uit, sokken uit, nog snel even plassen en hup, de gymzaal in om samen de spannende jungle te bekijken. Eerst samen in de kring, daarna lekker dansen, een paar grove motorische oefeningen en vervolgens mag je je de hele les samen je apekop uitleven in de jungle.
Aan het einde van de les nog huiswerk mee, zodat jullie ook thuis nog lekker kunnen Monkey Moven!

Jungleposter; Apie-stickers sparen

En is het nou de derde les van de sport, dan heb je mazzel! Dan krijg je een Apie-sticker voor op je jungle poster.
Die jungle poster krijg je bij de eerste les dat je bij ons komt sporten en hangt natuurlijk thuis op een plek, waar je er elke dag een paar keer naar kan kijken. Zo is er thuis ook een stukje jungle, waar kinderen op kunnen zien, welke sporten en dus vaardigheden ze al gedaan hebben en welke sporten er nog komen.

Monkey Moves #1club #11sporten #1tenue 3Monkey Moves #1club #11sporten #1tenue 4Monkey Moves #1club #11sporten #1tenue 5Monkey Moves #1club #11sporten #1tenue 6

Monkey Moves zorgt voor al het materiaal

Nog een voordeel van onze club is het feit dat je geen materiaal hoeft aan te schaffen. Denk eens aan voetbalschoenen, trainingspak, scheenbeschermers, sporttas, hockeystick, sportkousen, basketbalschoenen, tennisschoenen, tennisracket, tennisballen, tennis-tas, judo-pak, atletiekschoenen, thermo-onderkleding, etc.
Bij Monkey Moves wordt er voor al het materiaal gezorgd. Zo  ligt er bijvoorbeeld bij tennis voor iedere apekop een tennisracket klaar, bij voetbal, voor iedereen een bal, en bij hockey voor iedereen een stick. Als laatste, en eigenlijk ook één van ons meest zichtbare club-element, wil ik het hebben over ons te gekke Monkey Moves tenue. Tot nu toe lopen ál onze docenten apetrots in ons paarse shirt. En zijn er ook al een aantal apekoppies die, net als de docent, heel stoer in een paars Monkey Moves tenue door de jungle slingeren.

 

Het Monkey Moves club-tenue

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet, loopt iedereen van een club, altijd in hetzelfde tenue. Dit zie je bij (bijna) alle sportverenigingen. En zoals bij elke club, ben je ook verplicht om in zo’n tenue te lopen (en dus aan te schaffen).
Maar waarom dragen mensen eigenlijk een tenue? Volgens WikiWoordenboek en Wikipedia is het dragen van een tenue door de leden van een sportteam, belangrijk om de mede- en tegenstanders van elkaar te onderscheiden.

Het woord tenue betekent het geheel van kleding om een bepaalde vorm van lichaamsbeweging in te beoefenen

Aangezien er bij Monkey Moves geen tegenstanders zijn, is er één Monkey Moves tenue te verkrijgen, zodat iedereen er hetzelfde bij loopt en dus hoort bij de leukste Apenfamilie van (nu alleen nog) Nederland. Erbij willen horen is voor ons als mens belangrijk, maar waarom nou eigenlijk? Volgens het artikel “Erbij horen, waarom is dat zo belangrijk?” op , komt dit oorspronkelijk uit de oertijd: “In de oertijd had je de gemeenschap nodig om te overleven. In je eentje redde je het gewoon niet”.

Het voordeel van erbij te horen is dat je een gevoel van rust en veiligheid over je krijgt. Je voelt je niet meer alleen. Samen lukt het soms ook beter om bepaalde gemeenschappelijke doelen te realiseren. Deel zijn van een groep of een gemeenschap draagt bij aan je gevoel van identiteitHet geeft een gevoel van erkenning en (zelf)bevestiging.

Bij Monkey Moves zit het doel achter het Monkey Moves tenue er vooral in, dat we met zijn allen hetzelfde doel nastreven. Dat we met zijn allen bezig zijn om maatschappelijk impact te maken. Ervoor te zorgen dat kinderen weer leren bewegen, plezier krijgen én houden in bewegen en vaardigheden verzamelen waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.

 

Waarom elke apekop in een Monkey Moves tenue zou willen lopen

Het dragen van een Monkey Moves tenue zorgt er voor alle apekoppen voor dat ze het gevoel hebben dat ze erbij horen, ze voelen zich niet alleen. Je voelt je een onderdeel van een team, samen sta je sterker en kun je meer. Het één zijn van ons team zorgt ervoor dat elke apekop de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen op zijn eigen niveau, dat ze zichzelf mogen zijn en het gevoel van erkenning ervaren.
Door dit te combineren met alle bovenstaande besproken punten, kun je het toch niet meer dan logisch vinden, dat wij van Monkey Moves streven naar één grote paarse Apefamilie die allemaal in een Monkey Moves tenue rondlopen?!? Hoe cool is het als straks iedere apekop in zijn eigen Monkey Moves tenue rondloopt. Misschien zelfs tijdens de gymles op school; om op die manier nog meer apekoppen te ‘besmetten’ met hét multisport-programma van Nederland. Dit zodat we met zijn allen de impact kunnen maken die wij voor ogen hebben, namelijk:

 

Monkey Moves Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

Samenvatting

Wij vanuit Monkey Moves zouden graag iedere apekop zien rondslingeren in het apetoffe Monkey Moves tenue. Niet omdat dat er ontzettend gaaf uitziet, maar meer om te laten zien, dat deze apekoppen bezig zijn met het leren bewegen, het plezier beleven aan bewegen en het leren van motorische vaardigheden, waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben.
Om te laten zien dat wij samen, als een grote multisport-club, onze kinderen een leven lang gezond bewegen leren. Dus door het dragen van ons tenue, laat je zien dat het belangrijk is dat kinderen een goede en zo breed mogelijke basis leggen wat betreft motorische vaardigheden, zodat ze hier de rest van hun leven altijd op terug kunnen vallen.

P.s. ook een stoer Monkey Moves tenue voor jouw apekop scoren voor een mooie prijs; houd dan de komende tijd onze social media kanalen in de gaten;)

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.