Beweeglessen waar zelfs je hoofd blij van wordt

Multisport van Monkey Moves

Beweeglessen waar zelfs je hoofd blij van wordt

Door: Klien Peters

“Zitten is het nieuwe roken!” Met deze quote werd heel Nederland wakker geschut door Erik Scherder uit haar zittend bestaan. Jarenlang kwamen we weg met bureaufuncties en met de auto naar het werk. Jarenlang waren het onze duimen die de meeste beweging kregen door onze honger naar digitale vrienden. Sinds enkele jaren durft niemand meer zittend te vergaderen (of daar voor uit te komen). En even zolang neemt het fietsplan op het werk weer gretig aftrek… (al dan niet met trapondersteuning ;-).

Beweegkloof

Het is natuurlijk geweldig dat steeds meer mensen het belang van bewegen kennen. Maar er is ook een keerzijde aan deze ontwikkeling… Er ontstaat een steeds grotere beweegkloof* tussen diegenen die toch al fit waren en diegenen die niet weten waar ze moeten beginnen. Gelukkig kan bij Monkey Moves iedereen beginnen met bewegen zonder drempel of achterstand! Want jong geleerd, is oud gedaan. De fysieke voordelen van bewegen, kennen we nu wel. De voordelen van bewegen voor het brein zijn nog wat minder bekend. Terwijl juist dat brein gek is op beweging, veel beweging.

 

Cognitief groeien door bewegen

Wat je misschien nog niet wist, is dat voldoende bewegen bij kinderen zorgt dat ze ook cognitief groeien. Er is veel onderzoek gedaan waaruit blijkt dat – in gewoon Nederlands – er een positief (oorzakelijk) verband is tussen sporten en bewegen en leren! Lees hier ons blog over effecten van sport en bewegen op schoolprestaties. Goed nieuws voor al die lekker drukke kinderen die liever rondjes rennen op het schoolplein dan op een stoeltje zitten om de tafel van twaalf uit hun hoofd te leren.

 

Leren combineren

Er gaan al geluiden op die leren op school willen combineren met bewegen! Hoera: rennen op het schoolplein en tegelijkertijd leren rekenen! Tien punten voor het nieuwe bewegingsonderwijs. Laat mij maar proefkonijn zijn in de studies naar welke duur, intensiteit, frequentie en type beweging nou leidt tot de beste prestaties. En zelfs mijn kinderen durf ik bloot te stellen aan deze vorm van wetenschappelijk onderzoek. Kom ze maar halen! Want welk kind wil er nou stilzitten?

 

Bewegingswetenschap als basis

In de multisportlessen van Monkey Moves nemen we de inzichten uit de bewegingsleer mee; iedere les weer. De bewegingswetenschap is dan ook de basis van ons hele programma, zowel voor de particuliere lessen als voor de specifieke lessen voor organisaties voor kinderopvang. Dat betekent met een nog beter gevoel klimmen en klauteren in onze jungle. En meteen een goed voorbeeld voor later: niet zitten én niet roken ;-).

 

Zelf ervaren wat bewegen doet voor het brein van jouw kind? Boek nu een gratis proefles en kom samen slingeren op onze aperots.

 

*vrij naar de kenniskloof-hypothese.

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.