Kindergym voor peuters kleuters en dreumesen

Een leven lang gezond zijn begint al in de kindertijd: gezond eten, voldoende slaap en voldoende bewegen. Kinderen zijn dol op bewegen: lekker rennen, springen en klimmen. Gym voor kinderen betekent nieuwe dingen leren, de motoriek verbeteren, een positief zelfbeeld versterken en nieuwe stappen zetten. Letterlijk én figuurlijk! Monkey Moves heeft een sportprogramma ontwikkeld voor kinderen van 1,5 tot 9 jaar zodat zij zich volledig kunnen ontwikkelen: zowel sociaal als motorisch. Kinderen die veel bewegen lopen minder kans op latere leeftijd gezondheidsproblemen te ontwikkelen. Als sport en bewegen “gewoon” wordt is de kans groot dat de kinderen als zij volwassen zijn deze gewoonte voortzetten. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Gym voor kinderen bij Monkey Moves

Monkey Moves heeft als doel het optimaal stimuleren van kinderen op motorisch en sociaal vlak. De groepjes waarin gymles wordt gegeven zijn klein zodat elk kind voldoende persoonlijke aandacht kan krijgen. We horen steeds vaker dat kinderen te veel binnen zitten, achter de pc en de televisie. De westerse leefstijl verhoogt het risico op ziektes zoals obesitas, hart- en vaatziekten en depressies. Dat is niet alleen erg naar voor de betrokkenen maar de kosten van deze medische aandoeningen drukken op de gehele gemeenschap. Bij Monkey Moves leren de kinderen weer spelen en bewegen, alleen en met elkaar zodat ook teamspirit ruim aan de orde komt.

Wij bieden een breed scala aan kindergym, zowel in onze vestigingen verspreid over het land als op locatie. Zo geven we cursussen en workshops bij kinderdagverblijven en bij de buitenschoolse opvang maar organiseren we ook open evenementen, kampweken en sportieve kinderfeestjes. Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Op de website vind je ook al veel informatie.

Multisport gym voor elke leeftijd

Bij Monkey Moves gaan we uit van het concept “Multisport gym”. Dit houdt in dat de kinderen niet zomaar wat gymoefeningen doen of spelen tijdens de les, maar dat zij gericht aan de slag gaan met de meest geliefde sporten van Nederland zoals: free running, volleybal, voetbal, turnen, handbal, judo, basketbal, atletiek, hockey, rugby en tennis. Ook creativiteit is belangrijk en daarom beginnen wij elke les met bewegen op muziek en is er altijd een klim- en klauterparcours aanwezig! Het is heerlijk om te zien hoe de kinderen zich uitleven, kennis maken met de verschillende sporten, teamgeest ontwikkelen, elkaar helpen en hun vaardigheden op tal van gebieden vergroten. Op de website van Money Moves kan je alles lezen over multisport. Een extra voordeel van sporten bij Monkey Moves is dat je niet vast zit aan de aanschaf van allerlei dure sportartikelen. Wij zorgen voor het racket, de ballen en alle andere benodigdheden en je kind sport in een gewone sportbroek en shirt met gymschoenen of op blote voeten.

Een extra voordeel van sporten bij Monkey Moves is dat je niet vast zit aan de aanschaf van allerlei dure sportartikelen.

Kleutergym

De kleutergym is speciaal bedoeld voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Kinderen gaan op deze leeftijd naar school, voelen zich doorgaans zelfverzekerder worden, vaardiger en kunnen leren in een team te spelen. Tijdens de kleutergym worden de kinderen steeds vaardiger in het bewegen en worden talenten zichtbaar. Het ene kind is goed met de bal, het andere kan heel hard rennen. Bij Monkey Moves stimuleren wij talenten maar zorgen wij ervoor dat ook sportelementen waarin het kind minder goed is worden ontwikkeld. Zo kan de voetballer in spé niet alleen heel hard rennen maar ook goed richten (balans), krijgt het voldoende uithoudingsvermogen en leert het te functioneren in een groep.
Kleuters die veel klimmen en klauteren hebben minder kans op blessures, voelen zich zelfverzekerder (ook op het schoolplein) en kunnen zich beter concentreren op school.

Peutergym

De peutergym is voor kinderen van 3 tot 4 jaar. Op deze leeftijd leren kinderen allerlei basis vaardigheden zoals vangen, gooien en springen. Als zij 4 jaar zijn gaan ze naar school met alle nieuwe indrukken van dien en het is natuurlijk heerlijk als kinderen dan stevig in hun schoenen staan. Tijdens de peutergym leren de kinderen ook sociale vaardigheden zoals wachten op je beurt, spelen met leeftijdsgenootjes en samen delen. Tijdens de peutergym wordt er veel gedanst, kunnen de motorische vaardigheden volop worden ontwikkeld en mogen papa en mama regelmatig ook mee doen. Er wordt kennis gemaakt met de 11 sporten die bij de multisport horen en de lessen zijn zeer energiek en passend bij de leeftijd van het kind.

Dreumesgym

Vanaf de leeftijd van 18 maanden tot 3 jaar kunnen kinderen al bij ons komen bewegen! De dreumesgym is een speelse manier van kennis maken met sport en bewegen, samen met de ouders. Lekker samen spelen in een veilige omgeving. Het programma van de dreumesgym is gericht op de basisvaardigheden en bestaat uit bewegen op muziek, het leren van cijfers, dieren, geluiden maken en muziek maken en dat alles in een prettige, open sfeer in kleine groepjes.

De Jungle kindergym

Omdat kinderen visueel zijn ingesteld hebben we een prachtige spaarposter ontwikkeld waarop jouw kind kan zien wat het allemaal al heeft bereikt en geleerd. Hoe meer je leert en kunt, hoe meer aapjes en vaardigheden je kunt zien in jouw jungle. En het sparen begint al vanaf 18 maanden! De jungle poster raakt steeds voller en niet alleen in de breedte maar ook in de hoogte. Er blijft altijd iets te leren en te ontdekken zodat je kind gestimuleerd en uitgedaagd blijft om door te gaan en door te zetten. Elk kind krijgt elke drie weken een sticker voor op de poster en ziet zo de eigen vaardigheden mooi in beeld gebracht. En dat elk seizoen, alle jaren achtereen, zodat jouw kind allerlei aapje in sporthoudingen verdient. Dat is nog eens leuk!

Nu aanmelden

Je kunt veel informatie over Monkey Moves vinden op onze website maar bel ons gerust als je nog vragen hebt. Uiteraard kun je je ook direct aanmelden. Willen jij en je kind eerst eens komen kennismaken en rondkijken bij Monkey Moves en natuurlijk meedoen met de les? Boek dan meteen bij een van onze vestigingen een gratis proefles. Voor veel kinderen en hun ouders is de gratis proefles het begin van een prachtige gym carrière waarin allerlei bewegingsvaardigheden worden ontwikkeld, maar ook sociale en cognitieve vaardigheden worden gestimuleerd en verbeterd.

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.