Welke sport activiteit kan ik thuis doen met mijn kind?

Welke sport activiteit kan ik thuis doen met mijn kind?

6 thuis activiteiten gegarandeerd een succes!

Door Maarten Spoor

Ik zie bij veel families dat ze niet goed weten wat voor sport activiteiten ze met hun kinderen kunnen doen. Onder andere in mijn eigen familie. Mijn broer heeft bijvoorbeeld twee hele actieve dochtertjes. Vaak gaat hij met ze naar de speeltuin (wat ook erg leuk is natuurlijk) maar doet meestal niet zelf activiteiten met zijn kids. In deze blog geef ik zes ideeën om sport activiteiten met je kinderen te doen voor zowel binnen als buiten. En ik garandeer je dat deze 6 activiteiten echt een groot succes zijn!

HindernissenAfbeeldingsresultaat voor huiskamer hindernisbaan

De eerste sport activiteit kan je zowel binnen als buiten doen. Hindernissen. Een fysieke hindernisbaan vinden kinderen altijd erg leuk!

Je kan de hindernis baan erg simpel maken van je omgeving, gebruik bijvoorbeeld stoelen, banken of tafels. Als je buiten bent zijn bomen of bosjes of speeltoestellen die er al staan idealen attributen om te gebruiken voor een hindernis. Door er een spel van te maken vinden kinderen het altijd erg leuk! Daag ze bijvoorbeeld uit om dezelfde hindernis op drie verschillende manieren te beklimmen. Om het nog iets moeilijker te maken kan je de handen of voeten aan elkaar vast binden. Lukt het dan nog steeds om een Probeer het eens uit zou ik zeggen!

Ballonnen tikkertje

De tweede sport activiteit kan je zowel binnen als buiten doen: Ballonnen tikkertje!
Het enige wat je nodig hebt is een touw, een schaar, en een aantal ballonnen. Je doet een ballon aan het touwtje en om je been, zo probeer je bij de ander de ballon kapot te trappen. Dit spel is erg leuk om te doen! vooral met meerdere personen kan dit een heel spannend behendigheidsspel zijn! Let op dat je niet op elkaars voeten trapt!

 

Spin bal

In de derde sport activiteit genaamd spin bal probeer je een penalty te scoren. Voorafgaand moet degene die probeert te scoren een korte hindernis doen waarbij je veel draait. Zo speel je met je evenwichtsorgaan en zul je zien dat hier erg leuke eindresultaten zullen komen! Probeer bijvoorbeeld een korte hindernis met plastic bekertjes of kleren te maken!

 

Speurtocht

De vierde activiteit is perfect voor binnen. Een speurtocht. Je legt briefjes op verschillende plekken in huis. Op elk briefje staat een leuke activiteit die ze moeten doen en de plek waar het volgende briefje ligt. Bijvoorbeeld: Geef mama een knuffel & zoek nu ergens onder de bank of spring 5 keer in de lucht & wat ligt er op het keukenkastje?
Probeer aan het eind iets te geven waar je kind blij mee is. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een lekkere en gezonde lunch. Dan heeft je kind het gevoel echt iets te hebben gehaald! Het gaat hier vooral om dat ze lekker bezig zijn en tegelijkertijd in beweging zijn, zonder dat ze het echt door hebben.

Stoepranden

De vijfde activiteit ken je misschien wel van vroeger: Stoepranden. Een echte activiteit om bij de voordeur te doen!
Je staat beiden aan één kant van de weg (op de stoep) en probeert de bal bij elkaar op het randje van de stoep te gooien. Als je de stoeprand raakt komt de bal (meestal) terug en mag je nog een keer. Wie het eerst bij de 10 komt! Je kan het iets moeilijker maken door met je verkeerde arm te gooien.
Tip: Pas op voor het verkeer!

 

Pingpong met bekertjes

 

Afbeeldingsresultaat voor drie op een rij pongPing pong met bekertjes. Je legt aan één kant van de tafel negen bekertjes met een klein laagje water erin. Je probeert om de beurt het ping pong balletje via een stuit in het bekertje te krijgen. Probeer maar eens 3 op een rij te krijgen!

Je kan het makkelijker of moeilijker maken door de bekertjes verder uit elkaar te zetten. Zo moet je verder gooien om het balletje in het bekertje te krijgen. Een leuk spel waar je ook nog eens aan de oog-hand coördinatie werkt.

Nog meer inspiratie nodig?

In deze link staan nog een aantal sport activiteiten die je met je kinderen kan doen:

https://nl.pinterest.com/MonkeyMovesNL/_created/

 

Ook zie je in het onderstaande filmpje wat leuke activiteiten die je thuis kan doen!

 

 

 

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.