Moederdag

Het is bijna Moederdag! Eén van de leukste ‘feest’dagen van het jaar. Vind ik. Want, dan mag je lekker uitslapen, krijg je ontbijt op bed en ga je de hele dag leuke dingen doen. En ik houd van leuke dingen doen. “Wie niet”, hoor ik je denken. Ik vergeet alleen even dat Moederdag als gescheiden moeder er toch een beetje anders uitziet. Want dat uitslapen zou zomaar eens tot het verleden kunnen behoren tot de kinderen in de puberteit zitten. Maar wel ontbijt op bed. Ik laat mijn 3-jarige haar gang gaan en ‘eet’ heerlijke broodjes-Play-doh. Super schattig! Oh heerlijke Moederdag.

Daarna gaan we leuke dingen doen. Want daar ben ik vet goed in en dat stukje genetica zit ook in de kinderen. We gaan op pad. En als ik buienradar moet geloven, is het na zaterdag EIN-DE-LIJK voorbij met kou en regen. Dat wordt fietsen door de buurt en verstoppertje spelen met de buren. Wat toch meestal uitdraait op het veelvuldig tot tien tellen … omdat ze zo goed luisteren. En elkaar nooit in de haren zitten, want dat doen mijn kinderen niet. Nee joh, pais en vree op 9 mei in huize Peters – van den Broek.

Ik ben nog helemaal vergeten te vertellen over de knutsels! Het hoogtepunt van de dag. Die knutsels heb ik twee weken terug al stiekem meegenomen naar huis en verstopt. Voor mezelf dus hè. Want als ik dat overlaat aan de peuter, dan was het al uitgepakt. En als ik het overlaat aan de kleuter, dan valt het op de grond daar waar hij de deur binnenstapt. Herkenbaar? Iemand?

Moederdag 1

Dat zo’n kleuter een spoor aan spullen achter zich laat, zodra hij thuiskomt uit school? Dat je als een soort heks uit Hans en Grietje de kruimels uit zijn broodtrommel volgt tot je de kleuter hebt gevonden die nietsvermoedend zijn stenenverzameling aan het uitstallen is boven de houten vloer die net (NET) gestofzuigd en gedweild is. Knibbel knabbel knuisje, ga nu maar even weg uit mijn huisje.

Oh trouwens als je maar lang genoeg met klei speelt, wordt alles bruin. Ik at een BRUIN broodje, BRUINE kaas met BRUINE tomaat en BRUINE sla. Smakelijk. Fijne Moederdag allen. Nog één nachtje slapen en dan duurt het nog 364 dagen tot het weer Moederdag is. En kunnen we met een gerust hart gaan aftellen naar Vaderdag. De dag waar ik als gescheiden moeder reikhalzend naar uitkijk, want al moet ik mijn ontbijt op bed dan zelf maken, uitslapen zal ik.

Ga jij nog wat leuks doen met Moederdag? Een lesje Monkey Moves in de zon? Of lekker naar buiten met de kinderen? Alle tips zijn welkom!

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.