Monkey Moves binnen de kinderopvang

De meesten van jullie kennen waarschijnlijk de club lessen van Monkey Moves. Waar de kinderen samen met of zonder hun ouders de jungle en de 11 verschillende sporten leren ontdekken. Naast deze lessen zijn wij ook actief bij kinderopvang organisaties. Wat doen wij eigenlijk binnen die organisaties? Hoe is sport weergegeven binnen een organisatie?

Door: Niek Zoethout

 

Als ik locatie managers of pedagogisch medewerkers spreek (bijvoorbeeld op een beurs), is mijn eerste vraag “hebben jullie een beweegplan?” of “wat doen jullie om de motorische groei bij jullie kinderen te bevorderen?”. Vaak was daar een plan, maar was de uitvoering soms wat lastig. Het grote probleem zit in de niet-aanwezige kennis, niet weten hoe ze bewegen moeten inpassen binnen de dagroutine of dat ze niet bevoegd zijn om de aanwezige materialen te mogen gebruiken. Ook is het huidige klimaat zo dat organisaties vaak alleen low risk activiteiten aanbieden, omdat ze bang zijn dat er wat kan gebeuren tijdens deze activiteiten. Naast dat ouders sneller doorvragen hoe iets heeft kunnen gebeuren, is ook de GGD verantwoordelijk voor hele strenge veiligheidsregels. Waardoor ze bij organisaties eerder het risico vermijden. Hoe kunnen wij als Monkey Moves hier bij helpen?

Wij geven zowel kennismakings-workshops, lessenreeksen als ook structureel inzet van sportpedagogisch medewerkers binnen zowel KDV’s als BSO’s. Uiteraard kijken we naar de wens van de organisatie. Wat je in ieder geval van ons kan verwachten is dat wij een echte Monkey Moves les geven. Dat betekent dat:

 • Een FUN en energiek programma! Alle kinderen gaan met een smile onze les uit.
 • Wetenschappelijk onderbouwd programma met doorlopende leerlijn passend bij de ontwikkelingsfase van het kind
 • Ontwikkeling van zowel sociale als sportieve vaardigheden
 • Keuze uit 11 verschillende sporten: voetbal, hockey, judo, free runnen, basketbal, tennis, handbal, turnen, volleybal, atletiek, rugby, klimmen & klauteren, altijd gecombineerd met een knotsgek klim & klauter parcours
 • Geschikt voor apekoppen van: 1,5-3 jaar (dreumesen), 3-4 jaar (peuters), 4-6 jaar (kleuters), 6-9 jaar (basisschool kinderen) en 9-12 jaar (basisschool kinderen)
 • Elke les kenmerkt zich door dezelfde structuur met een warming-up dans en duidelijke muzikale structuur tijdens de les
 • Altijd een goed opgeleide en gekwalificeerd Monkey Moves docent (uiteraard met VOG, gekoppeld aan het personenregister)

Momenteel zijn er maandelijks 6180 kinderen die bij hun KDV/BSO sporten door Monkey Moves. Daar zijn we best een beetje trots op!

Voor het structureel inzet van sportpedagogisch medewerkers verleent de Monkey Moves docent naast de sportlessen ook kleine taken van een Pedagogisch medewerker, zoals kinderen ophalen van school en een fruit en drink moment aanbieden. De belangrijkste rol van de Monkey Moves docent is kinderen op een leuke, actieve en pedagogische verantwoorde manier kennis laten maken met de 11 sporten.

Zowel grote, als kleine organisaties en gastouders weten ons steeds vaker te vinden en staan te springen om een leuk motorisch beweegplan te implementeren. Voor deze groep hebben we dit jaar iets nieuws ontwikkeld. Namelijk praktijktrainingen voor professionals in de kinderopvang.

Kies je voor trainingen voor professionals, dan garanderen wij:

 • Praktijkgerichte trainingen, workshops of scholing bij jou op de werkvloer.
 • Onze trainingen zijn uniek doordat wij (wetenschappelijke) kennis direct koppelen aan praktische vaardigheden.
 • Trainingen met een duurzaam karakter. Naast de training ontvang je wekelijks online tips en tricks om toe te passen op jouw werkvloer. Periodiek is er een opfris-moment en evalueren we hoe het geleerde nu toegepast wordt.
 • De trainingen zijn flexibel en passend binnen jullie organisatie. Dit betekent dat we snappen dat het inplannen van een training soms lastig is te realiseren i.v.m. personele bezettingen op de werkvloer. Daar denken wij graag over mee, door bijv. een training te geven op locatie terwijl de kinderen mee participeren in de training, of een avond of weekend dag in te plannen.

Zie jij dit wel zitten binnen jouw organisatie? Vraag ons gratis info pakket aan!

 

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.