Ondernemen in de sport!

Door Kirsten van Daelen

Vaak krijg ik de vraag van mensen wat nou precies het voordeel is van franchisenemer worden van Monkey Moves. Sommige zeggen; multisport lessen kan ik toch ook zonder het Monkey Moves logo geven? True, maar er zitten een aantal hele grote voordelen aan franchise.

Iedereen kent vast wel een aantal grote franchise concepten; denk aan Bagels and Beans, Bruna of Specsavers.

Het eerste voordeel: de naamsbekendheid;

Iedereen heeft een vertrouwd gevoel bij bekende concepten, je weet van te voren al dat je waar krijgt voor je geld, omdat overal dezelfde kwaliteit geldt.

Je kunt meeliften op het succes van een concept.

Aan de franchisegever de taak het merk neer te zetten in de markt.

Al tijden heb je in je hoofd om ondernemer te worden. Maar ergens vind je het spannend. Je weet niet hoe het uit zal pakken.
Heb je de markt wel juist ingeschat, klopt het verdienmodel,  met wie moet je sparren,  wie laat je een logo maken,  waar kun je het goedkoopst materialen aanschaffen. Zoveel vragen!

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Ondernemen in de sport! 1

 

Je eigen bedrijf starten, dat klinkt toch wel heel erg tof!

Maar helemaal alleen werken zonder collega’s klinkt dan toch wel weer eenzaam.

Werken met kinderen, sport en de motorische ontwikkeling van kinderen.

Werken met kinderen, altijd in beweging zijn en daadwerkelijk wat bijdrage aan de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden. Klinkt dat als muziek in je oren, lees dan vooral nog even verder.

Als franchisenemer kom je in een gespreid bedje. Wij hebben alle fouten al een keertje gemaakt en al heel veel uitgeprobeerd. We hebben uren tijd gestoken in het ontwerpen van onze zeer zorgvuldig omschreven lessen en hebben ontelbaar wat uurtjes met onze neus in de literatuur gezeten om een competentie matrix te schrijven per leeftijdscategorie, per sport en per vaardigheid. Voor de apekoppies in de lessen ligt er een prachtig sticker spaar systeem. Uiteraard bevatten onze lessen buiten 11 verschillende sporten, een klim en klauter parcours, een onderbouwd programma met doorlopende leerlijn nog wat ‘geheime’ ingrediënten die ervoor zorgen dat Monkey Moves lessen een ware beleving zijn voor kinderen. En natuurlijk vertellen wij al onze franchisenemers deze geheimen omdat wij geloven dat dit bijdraagt aan de magie van onze apeleuke lessen.

Hoe zou je het vinden om ieder moment van de dag te kunnen sparren met iemand die dezelfde passie deelt als jij, zonder dat jullie concurrenten zijn? Onze franchisenemers hebben onderling veel contact. We sparren veel en ideeën worden onderling uitgewisseld. Had er iemand een heel tof parcours gebouwd, dan kun jij meteen de foto’s hiervan opzoeken. Wil je meer weten over verschillende sporten? Dat komt goed uit, we organiseren opleidingsdagen waarin er o.a. verschillende sporten aan bod komen. Een uitdagende apekop in je les? Gooi het in de groep, dan denken we met je mee. Met “we” bedoelen we inmiddels al lang niet meer de apekoppen op de hoofd-aperots in Utrecht. We hebben inmiddels al 10 mega enthousiaste ondernemers in onze familie, die allemaal in een andere stad Monkey Moves lessen geven. De meeste hebben inmiddels al behoorlijk wat ervaring in het lesgeven en ondernemen en dat maakt het extra prettig om met andere ondernemers uit je werkveld te sparren.

Wij vinden het belangrijk dat je blij wordt van het werk wat je doet. Dat jouw baan een maatschappelijke waarde heeft. Met Monkey Moves lessen draag je niet alleen bij aan een goede motorische basis, maar zorg je ook voor zelfredzaamheid van het kind, bouwen kinderen zelfvertrouwen op én leer je ouders hoe ze op een leuke en goede manier ook thuis met hun kind kunnen bewegen. Met de Monkey Moves opleiding verzorgd door onze eigen Moves Academy, zorgen wij dat je een top ondernemer wordt. Dat betekent weten hoe je de boekhouding doet, maar ook een expert worden op het gebied van bewegen met jonge kinderen. We scholen je in onze visie, leren je alles over de ontwikkeling van het jonge kind, physical literacy, multisport en growth mindset,  over de 11 verschillende sporten, hoe je inspeelt op de beleefwereld en hoe je een goede sales pitch houdt. Na de opleidingsweek heeft je brein overuren gedraaid en zit je vol met nieuwe informatie en als het goed is bakken energie. Klaar om je eigen onderneming te starten!

Ben je na het lezen van deze blog super enthousiast, klink dan hier. Dan kun je nog wat meer lezen over Monkey Moves Franchisenemer worden.

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.