Starten als franchisenemer bij Monkey Moves

Ik ben Arjan Riezebos, per 1 januari 2021 start ik als franchisenemer van Monkey Moves in de gemeentes Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Toen mij werd gevraagd om een blog te schrijven over het starten als franchisenemer voor deze apetoffe familie, hoefde ik niet lang na te denken. Schrijven vind ik leuk en helemaal om te vertellen over dit avontuur!

In het voorjaar van 2020 kwam Monkey Moves op mijn pad kwam. Op dat moment werkte ik in de horeca en kwam ik erachter dat mijn werk een (te) zware stempel drukte op mijn gezin en vrije tijd. Sporten kwam er haast niet meer van. Het was tijd voor meer regie over mijn leven. Met een job waar ik weer gelukkig van word! Het ondernemerschap was mij niet helemaal vreemd; ik had al eerder een eigen winkel gerund.

Op Facebook zag ik een advertentie van Monkey Moves en ik vroeg een informatiepakket aan. Een paar dagen later kreeg ik allerlei informatie over de Monkey Moves formule en ik werd steeds enthousiaster. “Dit is wat ik wil!”, riep ik thuis. De combinatie van omgaan met kinderen, ze helpen en begeleiden, sport en bewegen en ook nog eigen baas zijn spraken mij enorm aan.

Toch kwam er in het voorjaar van 2020 een grote twijfel… de coronacrisis. Corona raakte ook Monkey Moves. Maar gelukkig mochten kinderen vanaf mei weer buiten sporten. Een telefoongesprek met één van de oprichters volgde en ik was om. Ik wilde dolgraag verder met deze uitdaging. Op de aperots, het hart van Monkey Moves, werden verdere stappen gezet. Cijfers over bevolking en het aantal kinderen in de regio Deventer verzamelen, marktonderzoek doen en een financieel rapport opstellen. De cijfers en prognose zijn positief en daarmee gaan alle lichten op groen voor Monkey Moves Deventer!

Ik zegde mijn baan op, vroeg een financiering aan voor de opleiding, de sportmaterialen en de ‘startersfee’. En ik schreef me in in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Op 28 september werd ik met open armen ontvangen in de Monkey Moves familie. Ik tekende mijn franchisecontract en bracht een champagnetoast. Ik ervaar het ook echt zo: een warme en hechte club met lieve en enthousiaste mensen. Een warm bad…

In mijn volgende blog neem ik je mee in de opleidingsweek.

Met sportieve groet,

Arjan

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.