Waarom jouw kind op sportkamp gaat volgend jaar!

Bij Monkey Moves Amsterdam hebben we een fantastische zomer achter de rug. Met een zomerkamp en drie geweldige sportdagen hebben bijna 500 kinderen gesport! Benieuwd naar hoe dat eruit zag? Bekijk dan de super leuke aftermovie van ons zomerkamp.

Het zomerkamp vond plaats in Amstelveen in de eerste week van de zomervakantie. Op 23, 24, 25 en 26 juli kwamen er 40 kinderen per dag bij een bij Rugbyclub ARC en in de Goudsmithal. Elke dag begonnen we met een dansje samen met Apie om vervolgens naar het sportveld en de gymzaal te gaan en in totaal wel 8 verschillende sporten te ontdekken.

Het was erg warm de hele week maar met voldoende rust-, schaduw- en drinkmomenten waren de kinderen niet te stoppen! Er zijn gedurende kamp hele mooie dingen gebeurt die ik graag met jullie deel. Momenten die onverwachts kwamen en heel erg mooi waren!

“Na het zomerkamp heb ik een aantal inzichten gekregen waardoor ik nu vind dat elk kind op kamp zou moeten gaan, deze inzichten deel ik graag met jullie!”

 

Van spanning naar sensatie

Zeker voor de jongste kids (4 jaar) is het een hele beleving. Helemaal alleen op sportkamp, dag zeggen tegen papa en mama en allemaal nieuwe kinderen leren kennen. Het zijn best veel prikkels. Zo waren er ook een paar kinderen die op het begin liever bij papa en mama bleven en het erg spannend vonden.
Na de eerste activiteiten kwamen deze kinderen steeds meer los. Aan het einde van week is het dan fantastisch om te zien hoe ze gewend zijn, vrienden hebben gemaakt en met trots alles tegen papa en mama vertellen!

Vriendjes voor het leven

Sommige kinderen vinden het helemaal top om eens met andere kinderen op te trekken en nieuwe vrienden te maken. Bijna elke dag werden er wel adressen uitgewisseld en afgesproken om bij elkaar te spelen. Het is helemaal mooi om te zien dat sommige kinderen moeilijk vrienden maken maar toch hun beste vriendje weten te ontmoeten op het kamp!

Waarom jouw kind op sportkamp gaat volgend jaar! 1

 

Voor als je nog niet enthousiast bent geworden:
4 redenen waarom het zomerkamp goed is voor jouw kind

Een zomerkamp is veel meer dan opvang voor je kind tijdens de schoolvakantie.  Hieronder heb ik nog 7 redenen gezet waarom een sportief zomerkamp goed is voor kinderen!

 1. Je kind wordt sociaal vaardiger
  Doordat ze kennis maken met allemaal nieuwe kinderen, nieuwe vriendjes maken en continu spelen en samenwerken met elkaar;
 2. Kinderen worden uitgedaagd in een andere omgeving
  Zowel op fysiek gebied zoals sportieve uitdagingen, als op mentaal gebied zoals andere regels/normen/waarden leren;
 3. Jouw kind leert dat sporten leuk is en dat gezondheid belangrijk is
  Door de sportexperts die rond lopen beleven de kinderen alle sporten op hun best. Hiernaast wordt er altijd goed en gezond gegeten en helpen de experts hier ook bij!
 4. Het is een goede oriëntatie voor een sportkeuze
  Hoe goed is het om kennis te maken in de zomer met meerdere sporten. Zo kun je gelijk je favoriete sport kiezen na de zomer!

 

Tot slot

Mijn doel van dit blog is om enthousiasme voor een sportkamp door te geven. Hopelijk is dat gelukt met de redenen en ervaringen die ik heb gedeeld. Weet jij nog meer ervaringen op redenen waarom je op sportkamp zou moeten gaan? Laat het mij weten!

Via de zomerkampen pagina kun je binnenkort al kamptickets bestellen voor het zomerkamp 2021. Zien we jou daar? Houd de zomerkampenpagina goed in de gaten!

Waarom jouw kind op sportkamp gaat volgend jaar! 2

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.