Tips: hoe kun je samen met jouw kind een leuke sport kiezen?

Als de zomer bijna is afgelopen komt er misschien wel een moeilijk moment aan, want het is tijd (als je kind nog niet sport) om samen een sport uit te kiezen. Je kind vindt misschien wel allerlei sporten leuk om te doen. De ene week is het hockey, dan weer volleybal, of toch tennis?

Dit kan best lastig zijn, je wilt namenlijk voorkomen dat je kind al na een paar maanden het weer heeft gezien met sporten. Om samen tot de beste keuze te komen volgen hieronder een aantal tips die je het gemakkelijker kunnen maken in het kiezen van een leuke sport.

Plezier is nummer 1

Plezier is het belangrijkst en staat volgens ons op nummer 1 als het gaat om het kiezen van een sport. Maar hoe weet je van te voren of je kind het naar zijn zin zal hebben bij een vereniging? Vraag het bijvoorbeeld aan andere ouders wat hun ervaringen zijn bij die vereniging. Vraag het aan vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Of bekijk de website van de vereniging en kijk of het de uitstraling heeft die jullie zoeken in een sportvereniging.

Sporten buiten de sportvereniging

Vaak heeft je kind op school of buiten op straat al verschillende sporten gedaan. Vraag daarom welke sporten hij of zij het leukst vond om te doen. Vraag de gymdocent van school waar hij/zij denkt dat jouw kind het meeste plezier aan beleeft. Uiteraard is de mening van de gymdocent ondergeschikt aan de mening van het kind! Het kan echter wel een indicatie geven.

Vakantie en sport

Ondanks dat er in de vakantieperiodes vaak niet gesport wordt bij de sportverenigingen blijven de kinderen toch vaak aan sport doen, bijvoorbeeld op de camping of tijdens een zomerkamp. Denk bijvoorbeeld aan sporten die vaak op campings worden gedaan zoals: badminton, (tafel) tennis, klimmen, voetballen en volleyballen. Dit zijn mooie momenten om te kijken of die sporten goed bij je kind past.

Nog een paar extra tips om de keuze zo makkelijk mogelijk te maken. Probeer niet alleen te denken wat jij de beste keuze vindt, maar laat het een gezamenlijke beslissing zijn. Dit lijkt logisch, maar toch is het nog steeds niet vanzelfsprekend.

En stel daarnaast voldoende vragen zoals: welke sport vond je het leukst om te doen tijdens de vakantie? Wil je liever in een team spelen of alleen een sport beoefenen? Door vragen stellen kan het telkens duidelijker worden welke sport het beste past bij je kind.

Veel succes!

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.