Voor ouders om fit te worden en hun apekoppies bij te houden

Eeuwige jeugd

Wat zou het fijn zijn om altijd jong te blijven. Of nou ja, om wel de kennis te hebben van nu, maar de fitheid van 20 jaar terug. Ik word in april alweer 42 (slik) en mijn kinderen zijn (bijna) 6 en net 3. Een oudere moeder met jonge kinderen. Het heeft zo zijn voordelen, want ik ben zelf bijna letterlijk gepokt en gemazeld. Maar de nadelen zijn er ook, want op mijn 30ste rende ik toch een stuk harder dan nu. En tien jaar terug legde ik mezelf wat vlotter in de knoop en vooral er weer uit. Gelukkig is er een manier om ook op de oudere leeftijd fit te blijven! Alles voor je kinderen hè. Of stiekem eigenlijk toch gewoon voor jezelf 😉.

Uit onderzoek is gebleken dat iedere dag een High Intensity Interval Training (HIIT) zorgt voor het tegengaan van het verouderingsproces. IEDERE DAG? Jup… dat wel. Maar… een HIITje kan ook in 7 minuten. En wie heeft er nou geen 7 minuten per dag? Juist! Ik heb de daad bij het onderzoek gevoegd en ben drie maanden geleden gestart met iedere ochtend een work-out, variërend van 7 minuten tot een uur. De wekker zet ik ergens tussen 05.30 en 06.15, zodat ik zeker weet dat ik wakker ben voor terrible two wakker is (geintje hè, ik ben dol op mijn kinderen, alleen in de ochtend heb ik graag een momentje voor mezelf). De rest van de dag zit namelijk vol! Met werk, huishouden, spelen met de kinderen, sociale contacten en meer. En als het grut op bed ligt, plof ik uitgeput op de bank. Voor mij wordt het HIITje dan in ieder geval geen hit.

De eerste voorzichtige resultaten zijn inmiddels binnen. En hoewel n=1 kan ik verzekeren dat het sporten in de ochtend goed is voor je geluksgevoel (het moment van opstaan even buiten beschouwing gelaten, want dat is zeker niet altijd leuk). Daar heb ik de rest van de dag profijt van! Of ik er nou echt jonger van word, dat betwijfel ik. Maar ik denk zomaar dat dit te maken kan hebben met het moment op de dag. De kringen onder mijn ogen worden met de dag donkerder. Oh en de kinderen (vaak toch al wakker op dat tijdstip) mopperen steeds vaker als mama weer even het tuinhuis in vlucht om weer te gaan sporten. Maar daarna kunnen we wel lekker stoeien en springen.

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.