BUGS! Gloeiwormpjes uit de jungle zaten in ons boekingssysteem

BUGS! Gloeiwormpjes uit de jungle zaten in ons boekingssysteem.

Beste ouder,

Het kan zijn dat je onlangs door iemand van team Monkey Moves benaderd bent met de vraag of je een handmatige betaling wilde uitvoeren of een lidmaatschap opnieuw wilde afsluiten. Dit doordat er een bug in ons systeem heeft gezeten in de maand januari en begin februari. Mocht jouw lidmaatschap hierdoor beïnvloed zijn, dan wil ik daarvoor onze excuses aanbieden. In dit bericht wil ik, Leendert van Gaalen – een van de oprichters van Monkey Moves – even toelichten wat er precies aan de hand is geweest. Daarnaast vertel ik ook wat we aan het doen zijn om het op te lossen en wat we doen om een herhaling te voorkomen.

De oorzaak

Bij een normale boeking geef je met de eerste betaling van jouw lidmaatschap akkoord voor de volgende incasso´s. Om dit mogelijk te maken worden deze betalingen door een speciale goed beveiligde verbinding naar onze betaalpartner Mollie gestuurd. Begin januari – waarschijnlijk met de omzetting van 6% naar 9% BTW – is er een fout in dit systeem geslopen. Hierdoor zijn de lidmaatschappen die in januari zijn afgesloten niet op de juiste manier opgeslagen.

Begin februari ontdekte we dat er wat mis was doordat minder lidmaatschappen werden vernieuwd dan verwacht. Ook sommige bestaande langer lopende lidmaatschappen zijn door deze bug beïnvloed.

Een voorbeeld: Als je in januari lid bent geworden en we hebben eind februari ontdekt dat jouw order mis is gelopen; vragen we je om één maand handmatig te betalen en je lidmaatschap opnieuw af te sluiten. Uiteraard passen we de contract duur aan naar het begin van de eerste keer dat je het lidmaatschap afsloot.

Wat de precieze de oorzaak is wordt nog onderzocht. Ondertussen houden we de boekingen goed in de gaten en vissen we er nog af en toe een verkeerde boeking tussenuit. Vandaar dat je nu – eind maart cq begin april – nog steeds last kan ondervinden van deze bug. We vinden dit heel vervelend en zijn daarom druk bezig met het optimaliseren van onze systemen. In de zeer nabije toekomst gaan er in positieve zin toffe veranderingen plaatsvinden.

De nabije toekomst

Het boekingssysteem wat we op dit moment gebruiken hebben we grotendeels zelf gemaakt. We zijn best trots op wat er nu staat ondanks de imperfecties. Het is een uniek systeem dat ons in onze start-up fase heel veel handwerk heeft bespaard. Zo gaf het ons de vrijheid om te groeien en meer apekoppies te laten sporten. Ook konden we leren wat goed werkt en wat er nog verbeterd kan worden. In middels draait dit systeem bijna 2 jaar en zijn we gegroeid van misschien 100 boekingen per maand naar meer dan 1000! Inmiddels staan er dan ook zo veel apekoppies in het systeem dat er een robuuster systeem moet komen. Dit systeem moet jou als ouder meer vrijheden rondom je lidmaatschap bieden, het aanmelden voor lessen makkelijker maken en ook de administratietijd voor docenten minimaliseren. Het goede nieuws is dat dit bijna klaar zijn om dit te lanceren. We kijken daar heel erg naar uit. Je hoort hier dan ook binnenkort meer over.

Ik hoop je te hebben kunnen uitleggen hoe het kan dat je misschien een handmatige betaling moet uitvoeren of een lidmaatschap opnieuw moet afsluiten. Blijf je vragen houden bel me dan gerust. Ik vind het altijd leuk om ouders te woord te staan. Ik ben te bereiken op 0644300803.

Overige nieuws items

Monkey Moves regio Nieuwegein geïnterviewd door het Nederlands Jeugdinstituut

Tijdelijk geen lessen in Enschede

Apetoffe lessen in Belfort!

(no-name)

Medewerkers gezocht!

Vertrouwenscontactpersoon van Monkey Moves

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.