RKVV Emplina, Monkey Moves en Koning Willem l College slaan de handen ineen

RKVV Emplina, Monkey Moves en Koning Willem l College slaan de handen ineen voor een uniek en nieuw multisport concept voor kinderen en lanceren deze unieke, en vooral leuke ervaring.

De oplossing voor sport met dreumesen, peuters en kleuters. Monkey Moves en RKVV Emplina slaan de handen ineen. Kinderen met plezier laten bewegen én ook nog eens goed. Dat is waar deze bijzondere samenwerking om draait. Multisport is dé mogelijkheid voor ouders en hun jonge kinderen om te gaan ontdekken welke sport bij het kind past. Het programma behelst in één jaar tijd elf sporten uitproberen waarbij het doel is kinderen op motorisch- en sociaal vlak optimaal te stimuleren. Kinderen breder motorisch opleiden daar draait dit unieke concept om. In het concept krijgen kinderen de juiste tools aangereikt om te groeien naar een leven lang gezond sporten. De sociale betrokkenheid van RKVV Emplina en het open staan voor innovatie heeft een samenwerking met Monkey Moves opgeleverd. RKVV Emplina en Monkey Moves maken dit vanaf 23 september mogelijk!

Samen met leerlingen van de opleiding Sport en Bewegen van het Koning Willem l college zullen wij de apekoppies gaan begeleiden in het leren ervaren van zoveel mogelijk verschillende sporten.

Monkey Moves is een sociale onderneming die multisport benadert vanuit een wetenschappelijk oogpunt met een doorlopende leerlijn vanaf 1,5 jaar. De elf populairste sporten vormen daarin de basis. Het doel van Monkey Moves is impact maken op de maatschappij door zoveel mogelijk kinderen in beweging te krijgen en te houden. De samenwerking met Monkey Moves is een logische volgende stap voor RKVV Emplina. RKVV Emplina was namelijk al bezig met een project samen met het Koning Willem 1 College om kinderen van 4, 5 en 6 jaar in een veilig leerklimaat en onder goede begeleiding kennis te laten maken met voetbal. In dit concept krijgt dit een extra toevoeging.

De leeftijdsgroepen worden onderverdeeld in:

Multisport voor dreumesen van 1,5 jaar – 3 jaar

Multisport voor peuters van 3 jaar – 4 jaar

Multisport voor kleuters van 4 jaar – 6 jaar

Multisport voor basisschoolkinderen van 6 jaar – 9 jaar

Vanaf 5 jaar is een combinatie mogelijk van multisporten bij Monkey Moves en voetballen bij RKVV Emplina. Uiteraard kun je ook alleen voetballen. Kijk hiervoor op de website van RKVV Emplina

Het wordt steeds duidelijker dat sporters makkelijker de top bereiken, met een brede motorische ontwikkeling in plaats van vroege specialisatie en het daarmee eenzijdig sporten. Een aantal gesprekken met de initiatiefnemers van Monkey Moves en ook de inzichten/ervaringen bij de groep begeleiders van deze jongste groep heeft duidelijk gemaakt dat RKVV Emplina en het Koning Willem l College hier meer mee kunnen doen. Het zo breed mogelijk motorisch ontwikkelen van het kind kan niet met alleen op één sport gebaseerde oefeningen. De samenwerking zorgt voor een georganiseerd geheel van partijen die voor dezelfde beginselen strijden, namelijk een leven lang gezond bewegen. Maar eerlijk is eerlijk; het is eigenlijk vooral heel leuk! Het doel van dit unieke concept is een gezamenlijke einddoel, namelijk kinderen een leven lang te laten sporten. Benieuwd of dit wat voor jouw kind is? Kijk dan op www.monkeymoves.nl/denbosch

Je kunt je daar opgeven voor een proefles. Daarbij nodigen we je uit om te komen kijken op onze kennismakingsdag op woensdag 23 september. Op deze dag kunt u kennis komen maken met dit nieuwe project en diegene die de trainingen zullen gaan verzorgen.

!!!LET OP!!!    Slechts 15 inschrijvingen per leeftijdsgroep mogelijk    !!!LET OP!!!!

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met :
Erik Meulendijk – Sociaal Ondernemer Monkey Moves Den Bosch via 06-24088283 of Erik@monkeymoves.nl

Contactpersoon Emplina: Hanneke van Raaij, Coördinator Emplina Jo6/Jo7, Jo7@emplina.nl

Contactpersoon Koning Willem l College, Sportacademie: Wilger Tijssen

Overige nieuws items

Monkey Moves regio Nieuwegein geïnterviewd door het Nederlands Jeugdinstituut

Tijdelijk geen lessen in Enschede

Apetoffe lessen in Belfort!

(no-name)

Medewerkers gezocht!

Vertrouwenscontactpersoon van Monkey Moves

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.