Wat een gave inspirerende dag! Thematisch werken met alternatief materiaal

De apekoppen van Monkey Moves op de inspiratiedag van het jonge kind

26 mei was de eerste inspiratiedag van het jonge kind van de KNGU. Deelnemers konden kiezen uit vele verschillende workshops en één daarvan werd gegeven door ons! Juist ja één van de apekoppen van het Monkey Moves team. Het doel van de workshop was; Thematisch bewegen met creatief materiaal.

Thematisch bewegen met alternatief materiaal

Dat betekent 15 vierkante meter vol met allemaal huis, tuin en keuken spullen, zelf geknutselde balken en geverfde conserven blikken. Een snoep winkel voor het creatieve brein. Leuk zo’n spanband, maar hoe ga je daar nou een leuke en vooral ook veilige oefening mee bedenken. En dan wil je natuurlijk ook nog dat de vaardigheid bijdraagt aan de motorische ontwikkeling van het jonge kind.  We horen je denken, dat zijn twee opdrachten die wel te combineren zijn, dus dachten deze apekoppen, laten we het nog wat uitdagender maken.

We willen dat alles wat we doen in de beleef wereld van de kinderen terug komt.

In deze wereld bestaan geen zelf geknutselde balken, sponzen, blikken en spanbanden, maar wel bruggen over kolkende rivieren, slangen die ontweken moeten worden en prinsessen die gered moeten worden.

Dus laat de story teller in je naar boven komen en zweef mee boven de wolken in een helikopter, land met twee voeten op een wolk terwijl je met regendruppels de kleuren van de regenboog probeert te raken. Lukt het om ook nog te benoemen welke kleuren je geraakt hebt?

Klinkt dit voor jou nou als muziek in de oren en wil je ook graag jouw creatieve ik prikkelen en zien wat jij allemaal in huis hebt liggen waar je een leuke beweegvaardigheid mee kan geven? Op 9 juni staan we nog in Zwolle en op 30 juni in Sint Anthonis. Misschien zien we je dan!

Overige nieuws items

Monkey Moves regio Nieuwegein geïnterviewd door het Nederlands Jeugdinstituut

Tijdelijk geen lessen in Enschede

Apetoffe lessen in Belfort!

(no-name)

Medewerkers gezocht!

Vertrouwenscontactpersoon van Monkey Moves

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.