even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Multisporten

bij Monkey Moves

Het Multisport Programma van Monkey Moves: 11 sporten 1 club

Bij Monkey Moves geloven we in een brede motorische ontwikkeling, ingestoken vanuit veelzijdig bewegen. Zo maken kinderen en hun ouders een dynamische start op hun pad naar een gezonde, actieve levensstijl. 

Sport is ontzettend belangrijk, niet alleen om de motorische vaardigheden die kinderen erdoor leren, maar zeker ook om alle sociale vaardigheden.

Ons programma - opgebouwd vanuit de Monkey Moves 360॰ methode - staat in het teken van de vaardigheden van meer dan 11 sporten! Een dreumes van 1,5 jaar kan natuurlijk nog niet echt rugbyen. Hij kan wel ontdekken dat een niet ronde bal anders rolt, wat duwen en trekken is en proberen met een bal rond te lopen.

Zo hebben we bij Monkey Moves uit de populairste sporten de belangrijkste vaardigheden gehaald. Daarna hebben onze Bewegingswetenschappers de groei & ontwikkeling van deze vaardigheden wetenschappelijk uitgeplozen en opgenomen in onze unieke competentiematrix.

Lees hieronder van elke sport wat deze inhoudt, uit welke vaardigheden deze bestaat en hoe deze vaardigheden opgebouwd zijn binnen de sport.

Klaar voor een deep dive? Veel plezier!

Atletiek - Atletiek wordt ook wel de moeder van alle sporten genoemd. Dat komt omdat er binnen alle onderdelen van atletiek een heleboel motorische basisvaardigheden aan bod komen. Daarbij is het ook nog een van de oudste sporten. De vaardigheden die je bij atletiek oefent, komen in heel veel verschillende sporten terug.
Atletiek
Atletiek wordt ook wel de moeder van alle sporten genoemd. Dat komt omdat er binnen alle onderdelen van atletiek een heleboel motorische basisvaardigheden aan bod komen. Daarbij is het ook nog een van de oudste sporten. De vaardigheden die je bij atletiek oefent, komen in heel veel verschillende sporten terug.
Basketbal - Basketbal is een snelle en veelzijdige balsport, waarbij je samen met jouw team zo vaak mogelijk probeert om de bal door de ring van de tegenstander te gooien. Bij basketbal kun je veel leuke trucjes met de bal uithalen en er wordt veel gescoord, waardoor het altijd veel plezier oplevert!
Basketbal
Basketbal is een snelle en veelzijdige balsport, waarbij je samen met jouw team zo vaak mogelijk probeert om de bal door de ring van de tegenstander te gooien. Bij basketbal kun je veel leuke trucjes met de bal uithalen en er wordt veel gescoord, waardoor het altijd veel plezier oplevert!
Free running - Free running is een spectaculaire sport, waarbij je van de ene plek naar de andere plek probeert te komen. Onderweg gebruik je alle obstakels die je tegenkomt om daar trucjes, zoals gave sprongen, salto’s en rollen, overheen te maken.
Free running
Free running is een spectaculaire sport, waarbij je van de ene plek naar de andere plek probeert te komen. Onderweg gebruik je alle obstakels die je tegenkomt om daar trucjes, zoals gave sprongen, salto’s en rollen, overheen te maken.
Handbal - Handbal is een balsport die je in een zaal speelt. De naam verklapt het al: je mag gooien met je handen! Met een kleine bal, die je gewoon met één hand vast kan houden, probeer je te scoren in de goal van de tegenstander. Heb je de meeste punten gescoord? Dan heeft jouw team gewonnen!
Handbal
Handbal is een balsport die je in een zaal speelt. De naam verklapt het al: je mag gooien met je handen! Met een kleine bal, die je gewoon met één hand vast kan houden, probeer je te scoren in de goal van de tegenstander. Heb je de meeste punten gescoord? Dan heeft jouw team gewonnen!
Hockey - Hockey is natuurlijk een teamsport, maar je kunt het ook heel goed individueel spelen of één tegen één.
Hockey
Hockey is natuurlijk een teamsport, maar je kunt het ook heel goed individueel spelen of één tegen één.
Honkbal - Honkbal is een balsport waarbij twee teams tegen elkaar spelen.
De slagpartij probeert de bal het veld in te slaan om vervolgens via 3 honken weer terug te komen om zo een punt voor het team te scoren.
De veldpartij heeft een werper die de bal gooit naar de slagman of vrouw. De rest van de veldpartij staat in het veld met een grote handschoen om de ballen tegen te houden of te vangen. Als er 3 mensen uit zijn gegaan van de slagpartij draaien de teams om.
Honkbal
Honkbal is een balsport waarbij twee teams tegen elkaar spelen. De slagpartij probeert de bal het veld in te slaan om vervolgens via 3 honken weer terug te komen om zo een punt voor het team te scoren. De veldpartij heeft een werper die de bal gooit naar de slagman of vrouw. De rest van de veldpartij staat in het veld met een grote handschoen om de ballen tegen te houden of te vangen. Als er 3 mensen uit zijn gegaan van de slagpartij draaien de teams om.
Judo - Judo is een sport spel van aanval en verdediging waar je in balans moet blijven en de ander uit balans moet halen en dat controleren. Judo is met respect voor elkaar het spel spelen.
Judo
Judo is een sport spel van aanval en verdediging waar je in balans moet blijven en de ander uit balans moet halen en dat controleren. Judo is met respect voor elkaar het spel spelen.
Klimmen en Klauteren - Eigenlijk is klimmen en klauteren geen officiële sport, zoals we het bij Monkey Moves beoefenen. Je hebt natuurlijk wel de klimsport, zoals bergbeklimmen, waarbij klimmers gezekerd een rotswand beklimmen. Je hebt naast het bergbeklimmen ook nog rotsklimmen. Rotsklimmen betekent dat klimmers met hun blote handen een rotswand omhoog klimmen. Hier moet je ook super hard voor oefenen. Moet je voorstellen hoe moeilijk het is om via een rechte wand omhoog te klimmen!
Klimmen en Klauteren
Eigenlijk is klimmen en klauteren geen officiële sport, zoals we het bij Monkey Moves beoefenen. Je hebt natuurlijk wel de klimsport, zoals bergbeklimmen, waarbij klimmers gezekerd een rotswand beklimmen. Je hebt naast het bergbeklimmen ook nog rotsklimmen. Rotsklimmen betekent dat klimmers met hun blote handen een rotswand omhoog klimmen. Hier moet je ook super hard voor oefenen. Moet je voorstellen hoe moeilijk het is om via een rechte wand omhoog te klimmen!
Rugby - Rugby lijkt op een simpel spelletje ‘landverovertje’. Het is een sport waarbij je probeert om de ovale bal over de laatste lijn (tryline) op de grond te drukken.
Rugby
Rugby lijkt op een simpel spelletje ‘landverovertje’. Het is een sport waarbij je probeert om de ovale bal over de laatste lijn (tryline) op de grond te drukken.
Tennis - Tennis is een sport waarbij het de bedoeling is om een kleine bal heel moeilijk naar de tegenstander te spelen zodat hij deze niet binnen één keer stuiteren terug kan spelen. Je mag de tennisbal alleen maar terug spelen met een racket. Tennis speel je op een veld met een laag hangend net ertussen. Je moet op je eigen helft blijven tijdens het spel, maar die helft is best groot. Je moet dus goed kunnen rennen.
Tennis
Tennis is een sport waarbij het de bedoeling is om een kleine bal heel moeilijk naar de tegenstander te spelen zodat hij deze niet binnen één keer stuiteren terug kan spelen. Je mag de tennisbal alleen maar terug spelen met een racket. Tennis speel je op een veld met een laag hangend net ertussen. Je moet op je eigen helft blijven tijdens het spel, maar die helft is best groot. Je moet dus goed kunnen rennen.
Turnen - Turnen is tijdens de Monkey Moves lessen vaak één van de favoriete sporten. Apekoppen zijn namelijk dol op koprollen en trucjes aan de ringen. Maar wisten jullie dat turnen nog veel meer is dan dat? Met turnen leer je heel veel verschillende oefeningen en maak je gebruik van allerlei toestellen.
Turnen
Turnen is tijdens de Monkey Moves lessen vaak één van de favoriete sporten. Apekoppen zijn namelijk dol op koprollen en trucjes aan de ringen. Maar wisten jullie dat turnen nog veel meer is dan dat? Met turnen leer je heel veel verschillende oefeningen en maak je gebruik van allerlei toestellen.
Voetbal - Bij voetbal probeer je samen met je team de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag met ieder deel van het lichaam gespeeld worden, behalve met de armen en handen. De keeper, degene die probeert de ballen uit het doel te houden, mag de bal wel aanraken met zijn armen en handen.
Voetbal
Bij voetbal probeer je samen met je team de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag met ieder deel van het lichaam gespeeld worden, behalve met de armen en handen. De keeper, degene die probeert de ballen uit het doel te houden, mag de bal wel aanraken met zijn armen en handen.
Volleybal - Volleybal is een sport waarbij twee teams tegenover elkaar staan, gescheiden door een net.. Het doel van het spelletje is om door middel van het slaan of tikken van een bal, de bal op het speelveld bij de tegenstander te krijgen.
Volleybal
Volleybal is een sport waarbij twee teams tegenover elkaar staan, gescheiden door een net.. Het doel van het spelletje is om door middel van het slaan of tikken van een bal, de bal op het speelveld bij de tegenstander te krijgen.
Menu