even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Jungle vriendjes

Monkey Moves

Bij Monkey Moves nemen we kinderen mee op een echte jungle reis. Ze volgen Apie, die in een bootje aanspoelt op het eiland Stormia. Hij is op zoek naar zijn ouders en leert onderweg allerlei vriendjes kennen met bijzondere vaardigheden.

Er zijn ook dieren jaloers op Apie omdat hij veel aandacht krijgt van de andere dieren. Zij proberen steeds de boel een beetje te saboteren.

Uiteindelijk moet Apie door de jaren heen verschillende eilanden bezoeken om zijn boot te repareren en zijn weg terug naar huis te vinden?

Gaan jullie mee op avontuur? Boek een gratis proefles en leer alvast een aantal vriendjes kennen hieronder.

Apie - Apie is een nieuwsgierig aapje, dat de wereld wil ontdekken. Hij is dol op zijn ouders, maar hij gaat ook graag in zijn eentje op avontuur – waar zijn ouders hem vrij in laten. Op een ochtend vindt hij een bootje op het strand. Apie heeft nog nooit in een bootje gevaren en het lijkt hem leuk om het eens te proberen. Hij duwt het bootje de zee in en stapt erin. De golven deinen en de zon schijnt. Ergens in de verte ziet Apie dolfijnen uit het water springen. Daar wil hij naartoe!
Apie
Apie is een nieuwsgierig aapje, dat de wereld wil ontdekken. Hij is dol op zijn ouders, maar hij gaat ook graag in zijn eentje op avontuur – waar zijn ouders hem vrij in laten. Op een ochtend vindt hij een bootje op het strand. Apie heeft nog nooit in een bootje gevaren en het lijkt hem leuk om het eens te proberen. Hij duwt het bootje de zee in en stapt erin. De golven deinen en de zon schijnt. Ergens in de verte ziet Apie dolfijnen uit het water springen. Daar wil hij naartoe!
Bodhi - Bodhi woont samen met zijn vader en zijn broertje in een tent aan het strand. Vader is dol op de zee. Surfen is wat hij het liefste doet. Bodhi en zijn broertje hebben de liefde voor de zee en het strand van hun vader meegekregen. Vader leert Bodhi dat je in het leven niet veel nodig hebt. De natuur en gezelschap: dat is waar het om draait. Bodhi en zijn broertje worden heel vrij opgevoed. Er ligt weinig druk op hen. Vader zegt dat Bodhi niks hoeft te worden, omdat hij al iemand is.
Bodhi
Bodhi woont samen met zijn vader en zijn broertje in een tent aan het strand. Vader is dol op de zee. Surfen is wat hij het liefste doet. Bodhi en zijn broertje hebben de liefde voor de zee en het strand van hun vader meegekregen. Vader leert Bodhi dat je in het leven niet veel nodig hebt. De natuur en gezelschap: dat is waar het om draait. Bodhi en zijn broertje worden heel vrij opgevoed. Er ligt weinig druk op hen. Vader zegt dat Bodhi niks hoeft te worden, omdat hij al iemand is.
Kala - Kala komt uit een goed milieu. Ze is het jongste kind en de enige dochter. Ze heeft drie oudere broers. Haar ouders zien Kala als klein en kwetsbaar. Ze hebben een duidelijk beeld van hoe hun dochter moet zijn. Ze moet jurkjes dragen en meisjesdingen doen. Kala wil dat helemaal niet! Ze wil zijn zoals haar broers, maar telkens als ze iets doet wat ‘te stoer’ is, wordt ze door haar ouders teruggefloten.
Kala
Kala komt uit een goed milieu. Ze is het jongste kind en de enige dochter. Ze heeft drie oudere broers. Haar ouders zien Kala als klein en kwetsbaar. Ze hebben een duidelijk beeld van hoe hun dochter moet zijn. Ze moet jurkjes dragen en meisjesdingen doen. Kala wil dat helemaal niet! Ze wil zijn zoals haar broers, maar telkens als ze iets doet wat ‘te stoer’ is, wordt ze door haar ouders teruggefloten.
Lou - Lou wordt door zijn vader klaargestoomd om machtig en stoer te zijn. Zijn vader vertelt hem dat leeuwen de belangrijkste dieren van de wereld zijn en Lou gelooft dat. Lou is vaak alleen thuis. Hij kan goed voor zichzelf zorgen. Hij kookt bijvoorbeeld zijn eigen eten. Lou is het gewend om alleen te zijn en hij is daardoor niet erg sociaal. Hij schept vaak op en hij denkt dat hij alles kan. Lou  doet alsof hij het heel leuk vindt om zo zelfstandig te zijn, maar hij voelt zich stiekem ook wel eens eenzaam.
Lou
Lou wordt door zijn vader klaargestoomd om machtig en stoer te zijn. Zijn vader vertelt hem dat leeuwen de belangrijkste dieren van de wereld zijn en Lou gelooft dat. Lou is vaak alleen thuis. Hij kan goed voor zichzelf zorgen. Hij kookt bijvoorbeeld zijn eigen eten. Lou is het gewend om alleen te zijn en hij is daardoor niet erg sociaal. Hij schept vaak op en hij denkt dat hij alles kan. Lou doet alsof hij het heel leuk vindt om zo zelfstandig te zijn, maar hij voelt zich stiekem ook wel eens eenzaam.
Maikai - Maikai is het archetype ‘sage’: de wijze man die zijn kennis wil delen met anderen. Maikai heeft de hele wereld over gereisd. Hij heeft allerlei soorten dieren ontmoet, hij is belezen en hij weet ontzettend veel. Maikai wil de wereld beter maken. Hij is ervan overtuigd dat iedereen met de juiste kennis de juiste beslissingen kan maken.  Als er iets aan de hand is op het eiland, komen de dieren naar Maikai toe om hem om hulp te vragen.
Maikai
Maikai is het archetype ‘sage’: de wijze man die zijn kennis wil delen met anderen. Maikai heeft de hele wereld over gereisd. Hij heeft allerlei soorten dieren ontmoet, hij is belezen en hij weet ontzettend veel. Maikai wil de wereld beter maken. Hij is ervan overtuigd dat iedereen met de juiste kennis de juiste beslissingen kan maken. Als er iets aan de hand is op het eiland, komen de dieren naar Maikai toe om hem om hulp te vragen.
Malana - Malana heeft van haar moeder geleerd dat haar emoties er mogen zijn. Ze is dus ook niet bang om ze te tonen. Als ze zich verdrietig voelt, dan laat ze haar tranen de vrije loop en als ze iets spannend vindt, dan spreekt ze dat (heel vaak) uit. Malana is onzeker over haar kunnen. Ze denkt altijd dat iets haar niet zal lukken. Met behulp van haar vrienden durft ze haar angsten te overwinnen. Door één van de avonturen die ze met haar vrienden meemaakt, komt Malana erachter dat ze buitengewoon balvaardig is.
Malana
Malana heeft van haar moeder geleerd dat haar emoties er mogen zijn. Ze is dus ook niet bang om ze te tonen. Als ze zich verdrietig voelt, dan laat ze haar tranen de vrije loop en als ze iets spannend vindt, dan spreekt ze dat (heel vaak) uit. Malana is onzeker over haar kunnen. Ze denkt altijd dat iets haar niet zal lukken. Met behulp van haar vrienden durft ze haar angsten te overwinnen. Door één van de avonturen die ze met haar vrienden meemaakt, komt Malana erachter dat ze buitengewoon balvaardig is.
Manoa - Manoa is de baas van het clubje slechteriken. Manoa wil graag de baas van het eiland worden. Ze heeft al een aantal keer geprobeerd om samen met haar vrienden Tiki en Puf Puf campagne te voeren. Niemand is echter geïnteresseerd. Er hoeft geen baas op het eiland te zijn, want het gaat prima zo, vinden de dieren. Als er een probleem is, dan is Maikai altijd in de buurt om het op te lossen. Manoa voelt zich niet serieus genomen. Bovendien wordt ze er gek van dat ze heel vaak niet wordt gezien, zowel figuurlijk als letterlijk. Manoa is een slang en dieren stappen soms gewoon over haar heen, zonder dat ze haar gedag zeggen. Manoa wil er dus alles aan doen om groter te zijn, om gezien te worden. Tiki en Puf Puf zijn haar meelopers. Manoa doet vaak erg onaardig tegen Puf Puf– vaak ook samen met Tiki. Ze lachen Stinkdier uit. Stiekem is Manoa verliefd op Stinkdier, maar dat durft ze niet toe te geven.  Als Apie het eiland opkomt, merkt Manoa dat alle dieren hem aandacht geven. Daar wordt ze woest van! Manoa is jaloers op de aandacht die Apie krijgt en daarom gaat ze ervoor zorgen dat ze al zijn plannen dwarsboomt. Wanneer ze ter ore krijgt dat Apie, samen met zijn nieuwe vriendjes, op zoek gaat naar ‘Stofdoek’ wil ze er alles aan doen om te voorkomen dat hij de doek in handen krijgt.
Manoa
Manoa is de baas van het clubje slechteriken. Manoa wil graag de baas van het eiland worden. Ze heeft al een aantal keer geprobeerd om samen met haar vrienden Tiki en Puf Puf campagne te voeren. Niemand is echter geïnteresseerd. Er hoeft geen baas op het eiland te zijn, want het gaat prima zo, vinden de dieren. Als er een probleem is, dan is Maikai altijd in de buurt om het op te lossen. Manoa voelt zich niet serieus genomen. Bovendien wordt ze er gek van dat ze heel vaak niet wordt gezien, zowel figuurlijk als letterlijk. Manoa is een slang en dieren stappen soms gewoon over haar heen, zonder dat ze haar gedag zeggen. Manoa wil er dus alles aan doen om groter te zijn, om gezien te worden. Tiki en Puf Puf zijn haar meelopers. Manoa doet vaak erg onaardig tegen Puf Puf– vaak ook samen met Tiki. Ze lachen Stinkdier uit. Stiekem is Manoa verliefd op Stinkdier, maar dat durft ze niet toe te geven.  Als Apie het eiland opkomt, merkt Manoa dat alle dieren hem aandacht geven. Daar wordt ze woest van! Manoa is jaloers op de aandacht die Apie krijgt en daarom gaat ze ervoor zorgen dat ze al zijn plannen dwarsboomt. Wanneer ze ter ore krijgt dat Apie, samen met zijn nieuwe vriendjes, op zoek gaat naar ‘Stofdoek’ wil ze er alles aan doen om te voorkomen dat hij de doek in handen krijgt.
Pepe - De olifant is Apies grote vriend als het gaat om zijn hart te luchten. De olifant heeft veel verschillende sporten gedaan waardoor hij heel goed kan slaan. Van hockey tot volleybal. Van tennis tot honkbal.
Pepe
De olifant is Apies grote vriend als het gaat om zijn hart te luchten. De olifant heeft veel verschillende sporten gedaan waardoor hij heel goed kan slaan. Van hockey tot volleybal. Van tennis tot honkbal.
Puf puf - Puf Puf is een ontzettende meeloper. Eigenlijk vindt hij Manoa helemaal niet aardig – die hem altijd behandelt als voetveeg – maar hij laat zich door haar leiden, omdat hij niet weet hoe hij dingen zelf moet doen. Puf Puf vindt Apie heel leuk en het liefst zou hij vriendjes met Apie en de andere diertjes worden. Af en toe helpt hij Apie en zijn vriendjes stiekem, maar als Manoa verschijnt, dan kiest hij weer voor haar. Als Puf Puf zenuwachtig wordt, dan laat hij scheetjes die verschrikkelijk stinken. Hierdoor verraadt hij vaak dat hij vaak de plek waar Manoa, Tiki en hij verstopt zitten.
Puf puf
Puf Puf is een ontzettende meeloper. Eigenlijk vindt hij Manoa helemaal niet aardig – die hem altijd behandelt als voetveeg – maar hij laat zich door haar leiden, omdat hij niet weet hoe hij dingen zelf moet doen. Puf Puf vindt Apie heel leuk en het liefst zou hij vriendjes met Apie en de andere diertjes worden. Af en toe helpt hij Apie en zijn vriendjes stiekem, maar als Manoa verschijnt, dan kiest hij weer voor haar. Als Puf Puf zenuwachtig wordt, dan laat hij scheetjes die verschrikkelijk stinken. Hierdoor verraadt hij vaak dat hij vaak de plek waar Manoa, Tiki en hij verstopt zitten.
Tiki - Tiki is de meeloper van Manoa. Hij is een toekan en hij kan overal naartoe. Manoa is jaloers op Tiki, omdat hij wél altijd door iedereen wordt gezien. Tiki is een mooiprater, een charlatan. Hij doet denken aan een gladde autoverkoper. Hij maakt grappen ten koste van anderen. Hij denkt dat hij heel wat is, maar zelf trapt hij altijd in de gladde praatjes Manoa.
Tiki
Tiki is de meeloper van Manoa. Hij is een toekan en hij kan overal naartoe. Manoa is jaloers op Tiki, omdat hij wél altijd door iedereen wordt gezien. Tiki is een mooiprater, een charlatan. Hij doet denken aan een gladde autoverkoper. Hij maakt grappen ten koste van anderen. Hij denkt dat hij heel wat is, maar zelf trapt hij altijd in de gladde praatjes Manoa.
Menu