Monkey Moves
multisporten

Wat is multisport?

Kort door de bocht betekent multisport: het doen van meerdere sporten.

De term multisport wint aan populariteit, gelukkig! Want het is een hele belangrijke manier om die brede motorische vaardigheden op een sportieve manier te kunnen toepassen. Kinderen bewegen minder en ze bewegen eenzijdiger. Waar kinderen vroeger veel buiten speelden na school en lopend of op de fiets veel afstanden aflegden is dit de afgelopen drastisch verminderd. Ga maar eens op een willekeurig schoolplein kijken zo rond de start van de lessen en wat je veel zult zien is een verkeerschaos van auto’s en kijk je aan het einde van de dag weer dan zie je kinderen ingeladen worden in Segway karren en worden ze naar de BSO verplaatst. Bart Poot mede oprichter van Monkey Moves schreef een kennis artikel “wat is multisport”. Rennen is nog veel leuker als je sneller een balbaan kan inschatten dan jouw tegenstander en zo de bal af kan pakken bij het voetballen. Je moet dan wel stevig in je schoenen staan dus voldoende balans hebben, want anders lig je met het kleinste schouderduwtje op de grond! Bij Monkey Moves hangen we bij de jongste groepen, de dreumes- en peutergym, de basisvaardigheden al op aan 11 verschillende sporten en bij de oudere groepen gaan die sporten ook steeds meer op het uiteindelijke spelletje lijken om zo de sportkeuze naar de vereniging te optimaliseren.

Zelfs na een sportkeuze blijft multisport een hele goede optie. De toppers bij ajax doen meerdere sporten naast hun hoofdsport voetbal. Dit is vanuit het Athletic Skills Model ontstaan.

Multisport volgens Monkey Moves

Monkey Moves is sinds 2015 de eerste echte multisport aanbieder van Nederland. Op deze pagina lees je van alles over de Monkey Moves Multisport methode. Er is altijd meer te vertellen zoals op ons blog, maar op deze pagina stippen we een aantal hoofdthema’s aan. De pagina is opgedeeld in verschillende kopjes. Je kunt hem van A-Z lezen of langs de kopjes scrollen.

De basis van Monkey Moves als multisport methode is ontwikkeld door Bewegingswetenschappers Bart Poot en Leendert van Gaalen. We proberen alles wat we doen zoveel mogelijk te onderbouwen door wat er in wetenschapsland is ontdekt over goed leren bewegen als basis voor een leven lang gezond bewegen.

Welke sporten horen bij de Multisport van Monkey Moves?

Bij de multisportlessen van Monkey Moves lessen komen elf van de meest populaire sporten van Nederland aan bod namelijk:

Een apeleuk sportief (outdoor) kinderfeestje geven? LEUK!!

Hoera, hoera, hoera! Misschien ga jij binnenkort wel een kinderfeestje organiseren, Monkey Moves biedt de uitkomst! Wij hebben namelijk altijd een apeleuk kinderfeestprogramma klaar staan.

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.