Blog Monkey Moves

Kidsproof is bij Monkey Moves Utrecht komen meekijken en heeft hier een apeleuke blog over geschreven voor ons. Neem snel een kijkje bij de blog!

Samen sporten
Op woensdagochtend zijn de grote zus en broer van Marit op school en is er alle tijd om samen met Marit iets leuks te ondernemen. Op de fiets vertrekken we naar de Marezaal in De Meern voor een proefles van Monkey Moves. We gaan meedoen met dreumesgym. Marit heeft erg veel zin om naar de ‘sportschool’ te gaan en heeft zelf bij het aankleden al een ‘sportbroek’ aangetrokken. Als ouder begeleid je zelf je kind tijdens de les; doe daarom zelf ook iets makkelijks of sportiefs aan!

 

Junglereis paspoort
In de sportzaal worden we ontvangen door docent Lars, die in de sportzaal al een ‘jungleroute’ heeft uitgezet met gymtoestellen. Voorafgaand aan de les kunnen de kinderen die er al zijn alvast wat oefenen en rondkijken. Van Lars krijgt Marit een echt junglereis paspoortje. Hij legt uit dat de kinderen daarin stempels voor de motorische vaardigheden kunnen krijgen en stickers voor de sporten die ze hebben geoefend. De vaardigheden zijn gekoppeld aan verschillende dieren. Vandaag gaan we de vaardigheden van giraf Bodhi – zoals evenwichtsvermogen – en kangoeroe Kala – steunen op de grond – oefenen.

 

Start van de les
Als alle ouders en kinderen er zijn, kan de les beginnen. Lars vraagt alle ouders en kinderen om in een halve cirkel op de grond te gaan zitten en iedereen stelt zich kort voor. Dan gaan we echt beginnen! Op muziek gaan we lopen als een beer, stampen als een olifant en vliegen als een vogel. Marit moet er even inkomen, want ze vindt de gymtoestellen ook erg interessant!

 

Verschillende oefeningen
Na deze warming-up volgen er diverse korte blokjes met oefeningen. Zo mogen de kinderen rondrennen zolang de muziek aanstaat, en snel als een vliegtuig gaan liggen als de muziek stopt. Verder oefenen we met klimmen en klauteren op de gymtoestellen en springen op de mat. Ook de ouders worden aan het werk gezet: ik maak me klein op de mat, waarna Marit over mij heen en onder mij door mag kruipen. De mooiste oefening vindt Marit het rollen van een dikke mat naar beneden. Ze krijgt er geen genoeg van om eerst langs de mat naar boven te klimmen en zich dan naar beneden te laten rollen. Wat een pret!

 

Afsluiting
Van tevoren dacht ik dat drie kwartier sporten met een 2-jarige wat lang zou zijn, maar eigenlijk vliegt de tijd voorbij. Aan het einde van de les mogen alle kinderen met hun paspoortje bij Lars komen. Lars zet een stempel bij de vandaag geoefende vaardigheden. Ik begrijp van Lars dat de kinderen elke drie weken een sticker krijgen, zo weten de kinderen dat ze een van de elf sporten hebben geoefend. Marit vond het een superleuke ochtend en raakt de rest van de dag niet uitgepraat over haar bezoekje aan de ‘sportschool’. Wat ons betreft is het sporten bij Monkey Moves dan ook echt een aanrader!

 

De blog is geschreven door Kidsproof en hieronder te vinden.
https://www.kidsproof.nl/utrecht/blog/review-dreumesgym-peutergym-les-monkey-moves

Overige nieuws items

Monkey Moves regio Nieuwegein geïnterviewd door het Nederlands Jeugdinstituut

Tijdelijk geen lessen in Enschede

Apetoffe lessen in Belfort!

(no-name)

Medewerkers gezocht!

Vertrouwenscontactpersoon van Monkey Moves

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.