Handbal bij Monkey Moves

Handbal is een balsport die je in een zaal speelt. De naam verklapt het al: je mag gooien met je handen! Met een kleine bal, die je gewoon met één hand vast kan houden, probeer je te scoren in de goal van de tegenstander. Heb je de meeste punten gescoord? Dan heeft jouw team gewonnen!

Inhoudsopgave

Is Handbal een teamsport of een individuele sport?

Handbal is zeker een teamsport. Je speelt met 7 spelers in één team. Er zijn 6 spelers die aanvallen en verdedigen en er is één keeper die voor de goal staat om alle ballen tegen te houden.

Zijn er bij Handbal verschillende onderdelen?

Officiële wedstrijden worden gespeeld in de zaal. Maar handbal is een sport die je prima ook op andere plekken kunt spelen. Denk aan een grasveld, een pleintje of op het strand!

Wat zijn de spelregels van / bij Handbal?

Handbal wordt gespeeld op een veld van 40 bij 20 meter. Aan beide uiteinden staat een grote goal van 3 bij 2 meter. Hier moet je in proberen te scoren. Maar dit mag alleen maar buiten de halfronde cirkel, die op 6 meter voor de goal staat getekend. Als je de bal in je handen hebt, mag je 3 passen zetten. Daarna moet je de bal op de grond stuiten (tippen), proberen te scoren of passen naar een teamgenoot. Je mag de bal niet raken met je onderbeen of voet.
Gaat de bal aan de zijkant uit het veld, dan is de bal voor de tegenpartij. Die mag op de plek waar de bal eruit ging, een inworp doen. Gaat de bal over de achterlijn via een verdediger, dan krijgt de aanvallende partij een corner. Als de bal via de aanvallende partij of de keeper over de achterlijn gaat, dan is de bal voor de keeper en mag deze de bal weer in het spel brengen.
Als je aan het verdedigen bent, kun je proberen de bal te onderscheppen of de tegenstander tegen te houden door er precies voor te gaan staan. Je mag de tegenstander niet vasthouden of de bal uit zijn handen slaan.
Wie na 2x 30 minuten spelen de meeste punten heeft gescoord, is de winnaar!

Welke spullen heb je nodig voor Handbal?

Voor handbal heb je niet zo heel veel nodig. Naast een veldje heb je een bal nodig die je in één hand vast kan houden. Verder heb je natuurlijk 2 goals nodig. Je kunt al een goal maken door een kleed op te hangen waar je tegenaan moet gooien, 2 stoelen waar je tussendoor moet gooien, enz.

Welke vaardigheden ontwikkelt jouw apekop bij Monkey Moves Handbal?

Als je goed naar handbal kijkt, dan kun je er een aantal basisvaardigheden uithalen. Bij Monkey Moves verdelen we deze vaardigheden in statische vaardigheden, verplaatsingsgerichte vaardigheden (waarbij je jezelf verplaatst) en manipulatieve vaardigheden (waarbij je iets of iemand verplaatst). Bij veel sporten ontwikkelen kinderen ook sociaal- emotionele vaardigheden.

Statische vaardigheden bij Handbal

Klik op de vaardigheid om er meer over te leren.

Verplaatsingsgerichte vaardigheden bij Handbal

Klik op de vaardigheid om er meer over te leren.

Manipulatieve vaardigheden bij Handbal

Klik op de vaardigheid om er meer over te leren.

Sociaal- emotionele vaardigheden bij Handbal

Klik op de vaardigheid om er meer over te leren.

Thuis aan de slag met Handbal

Probeer nu WhatsAAP van Monkey Moves!

Ontvang de leukste activiteiten voor jullie samen via WhatsApp op je mobiel. Bekijk hieronder een voorbeeld, of vraag direct jouw proef periode aan voor WhatsAAP!

Overige Monkey Moves sporten

Vorige
Volgende

Gratis proefles bij Monkey Moves

Vind een Monkey Moves locatie bij jou in de buurt

Claim nu jouw gratis proefles

Claim nu!

Gratis proefles
bij Monkey Moves

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.