Free running bij Monkey Moves

Free running is een spectaculaire sport, waarbij je van de ene plek naar de andere plek probeert te komen. Onderweg gebruik je alle obstakels die je tegenkomt om daar trucjes, zoals gave sprongen, salto’s en rollen, overheen te maken.

Inhoudsopgave

Is Freerun een teamsport of een individuele sport?

Free running is een individuele sport, maar je kunt het ook samen in een groep doen. Dan ga je achter elkaar aan over allerlei obstakels en hindernissen en probeer je om een nog stoerder trucje te doen, als degene voor je heeft gedaan (of juist precies hetzelfde).

Zijn er bij Freerun verschillende onderdelen?

Free running wordt ook wel vaak parkour genoemd. Het zijn twee sporten die erg veel op elkaar lijken.
Bij parkour probeer je om zo snel mogelijk van plek naar plek te komen, terwijl je ook zo snel mogelijk over de obstakels heen gaat.
Bij free running probeer je juist met de coolste en tofste trucjes van de ene plek naar de andere te komen.

Wat zijn de spelregels van / bij Freerun?

Free running heeft niet echt spelregels, het is een sport waarbij het de bedoeling is om zo sierlijk mogelijk over obstakels heen te gaan en om van het ene obstakel naar het andere te springen. Het is best een gevaarlijke sport. Omdat het een gevaarlijke sport is, is het belangrijk om de basistechnieken eerst goed te leren. Zoals de parkour roll/safety roll, dat is belangrijk omdat die roll ervoor zorgt dat je minder hard landt: het breekt je val. Verder is het bij freerunning belangrijk om niet bang te zijn en te geloven dat je het kan. Blijf wel opletten dat je niet iets doet dat te gevaarlijk is. Dus niet gaan freerunnen op een plek waar je te hard kan vallen. Je moet ook niet meteen beginnen met moeilijke sprongen of hele hoge sprongen.

Welke spullen heb je nodig voor Freerun?

Bij free running heb je eigenlijk geen materialen nodig. Het is fijn als je makkelijk zittende kleding draagt, waarin je lekker vrij kunt bewegen. De omgeving is je materiaal! Je kunt alles wat je om je heen ziet, gebruiken als obstakel om coole trucjes op uit te voeren. Zolang als je maar goed inschat of je jouw truc goed kunt uitvoeren op dat obstakel.

Welke vaardigheden ontwikkelt jouw apekop bij Monkey Moves Freerun?

Als je goed naar free running kijkt, dan kun je er een aantal basisvaardigheden uithalen. Bij Monkey Moves verdelen we deze vaardigheden in statische vaardigheden, verplaatsingsgerichte vaardigheden (waarbij je jezelf verplaatst) en manipulatieve vaardigheden (waarbij je iets of iemand verplaatst). Bij veel sporten ontwikkelen kinderen ook sociaal- emotionele vaardigheden.

Statische vaardigheden bij Freerun

Klik op de vaardigheid om er meer over te leren.

Verplaatsingsgerichte vaardigheden bij Freerun

Klik op de vaardigheid om er meer over te leren.

Manipulatieve vaardigheden bij Freerun

Klik op de vaardigheid om er meer over te leren.

Sociaal- emotionele vaardigheden bij Freerun

Klik op de vaardigheid om er meer over te leren.

Thuis aan de slag met Freerun

Probeer nu WhatsAAP van Monkey Moves!

Ontvang de leukste activiteiten voor jullie samen via WhatsApp op je mobiel. Bekijk hieronder een voorbeeld, of vraag direct jouw proef periode aan voor WhatsAAP!

Overige Monkey Moves sporten

Vorige
Volgende

Gratis proefles bij Monkey Moves

Vind een Monkey Moves locatie bij jou in de buurt

Claim nu jouw gratis proefles

Claim nu!

Gratis proefles
bij Monkey Moves

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.