Veel gestelde vragen (FAQ) over de Monkey Moves Club

In onderstaande lijst vind je waarschijnlijk het antwoord op jouw vraag :). Zo niet neem dan contact met ons op.
Klik op de vraag om het antwoord te zien.

FAQ Lessen Monkey Moves Club

De corona regels wisselen geregeld daarom hebben we hiervoor een specifieke pagina voor aangemaakt. Zie voor de huidige corona implicaties: https://monkeymoves.com/corona

Jouw apekop kan altijd meedoen. Dit betekent dat je op elk gewenst moment in het seizoen kunt instromen. Je hoeft dus nooit te wachten. Waar wacht je nog op?

De volgende sporten komen tijdens de Monkey Moves lessen in ieder geval aan bod: Free-runnen, volleybal, voetbal, turnen, handbal, judo, basketbal, atletiek, hockey, rugby, tennis en klimmen&klauteren. Wil je weten wat jouw apekop precies leert? Kijk dan op https://monkeymoves.nl/sporten. Tussendoor zijn er thema-lessen. Denk bijvoorbeeld aan Pieten-gym tijdens de Sinterklaas-dagen.

Na aanmelding (zowel voor een lidmaatschap als voor een proefles) ontvang je binnen 15 minuten automatisch een bevestiging van jouw inschrijving. Het kan voor komen dat de mail in uw spam-box is beland. Heb je 2 of meer kinderen aangemeld? Zorg er dan voor dat de 2e (of 3e) aanmelding met een ander e-mail adres gebeurt. Het is helaas niet mogelijk om 2 aanmeldingen op 1 e-mail adres te doen. Kom je er niet uit? Neem dan even contact op met de aperots via: 088 – 837 7610. Wij helpen je graag.

Schoolkinderen van nu zijn minder fit dan 30 jaar geleden. Dit heeft niet alleen effect op hun huidige beweegpatroon maar dit vergroot ook de kans op (sport)blessures in de jeugdjaren van een kind en welvaartziekten als hart- en vaatziekten en diabetes op latere leeftijd. Zoveel mogelijk bewegen heeft al voordelen, maar goed leren bewegen heeft nog veel meer voordelen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar goed leren bewegen (ook wel motorisch leren) gedaan. Het team van Monkey Moves houdt deze wetenschappelijke literatuur goed in de gaten zo weten wij precies wanneer een kind op welke manier een beweeg taak kan aanleren. Onderzoek als dit heeft ook aangetoond dat kinderen die goed hebben leren bewegen ook eerder uit zichtzelf gaan bewegen waardoor het effect op lange termijn alleen maar groter is. Met deze kennis is de lessenreeks zo ontwikkeld dat zij aansluiten bij de belevingswereld van het kind, wetenschappelijk gefundeerd zijn op te behalen effecten en blessure preventief zijn geoptimaliseerd vanuit een fysiotherapeutische invalshoek.

Bij het sporten op een sportvereniging leert een kind bewegen naar één bepaalde sport. Er zijn een aantal sporten die nu ook voor de jonge kinderen een brede basis bieden, maar dit is alsnog gericht op een sport. Het is juist belangrijk dat kinderen allerlei motorische taken leren uitvoeren. Binnen het basisonderwijs is het de bedoeling dat kinderen een brede motorische basis krijgen aangeleerd, echter zijn de groepen daar vaak erg groot of staat er  vaak geen vakdocent voor de klas waardoor de kwaliteit vaak niet optimaal is. Bij Monkey Moves staat altijd een goed geschoolde docent voor de groep die ook nog eens een extra opleiding tot Monkey Moves docent heeft doorlopen. Daarbij zijn de groepen nooit groter dan 15 kinderen per docent en zijn de lessen tot in de puntjes uitgewerkt en uitgedacht door een speciaal team binnen Monkey Moves Nederland. Hierdoor krijgt elk kind de aandacht die het nodig heeft en wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Er zitten maximaal 15 kids in één les. Door de kleine groepen, krijgen de apekoppen altijd de individuele aandacht die ze verdienen. Het kan een keer voorkomen dat er door omstandigheden één of twee extra apekoppen in de groep zitten, maar nooit meer dan 15 leden.

We maken onderscheid tussen de ouder-kind lessen (dreumesgym en peutergym) en de zelfstandige lessen. Bij de ouder-kind lessen gaan we ervan uit dat jij als ouder mee participeert met jouw apekoppie. Bij de zelfstandige lessen, ben je als ouder welkom om het warming-up dansje mee te doen en de laatste 5 minuten van de les mee te doen. Kinderen kunnen zich namelijk beter concentreren als ze minder afgeleid worden door externe prikkels.

Elke 3 weken staat een andere sport centraal. Het kan natuurlijk voor komen dat jouw kind de ene sport leuker vindt dat de andere. Dit is natuurlijk heel interessant om te ontdekken. Op deze manier is het straks na één of meerdere jaren Monkey Moves gemakkelijk kiezen voor een specifieke sport.

Een groot voordeel van Monkey Moves is dat je als ouder relatief weinig kosten kwijt bent aan materiaal. Om aan de Monkey Moves lessen mee te doen heb je niet veel nodig. Een sportbroekje, een shirtje en een paar schone schoenen zijn voldoende (bij de dreumes en peuterlessen sporten we op blote voeten en zijn schoenen dus niet nodig). Veel kinderen nemen ook een bidon water mee om tijdens en na de les wat te kunnen drinken.

Buiten het aanleren van goed leren bewegen, leren wij jouw kind ook over een gezonde levensstijl. Water drinken is daarbij een belangrijk onderdeel. Wij willen je dan ook vragen om geen zoete sportdranken mee te geven aan je kind, maar een bidon met water.

Er zit door de jaren heen een duidelijke opbouw in de Monkey Moves lessen. In de eerste levensjaren zijn de lessen met name gefocust op de basisvormen van bewegen, naar mate de kinderen ouder worden krijgen ze steeds meer sport specifieke regels aangeleerd. Uiteindelijke leren ze dus echt 11 verschillende sporten met de bijbehorende spelregels! Wil je weten wat jouw apekop precies leert? Kijk dan op https://monkeymoves.nl/sporten

Je schrijft jouw apekop in via de website: aanmelden. Wij nemen vervolgens contact met je op, om de U-pas gegevens op te nemen. Wij declareren vervolgens de kosten bij U-pas en koppelen dit terug naar je.

We kunnen het bijna niet voorstellen, maar als je echt wil stoppen bij onze club dan kan dat heel eenvoudig! Je hoeft alleen maar een berichtje te sturen naar jouw regio eigenaar/manager. Je vindt zijn/haar gegevens onder vrijwel elke e-mail, ook kun je via de lessen app een berichtje sturen dat je wilt opzeggen. Houd er rekening mee dat sommige lidmaatschappen een vooraf overeengekomen duur hebben. In de bevestigingsmail die je krijgt na opzeggen staat tot wanneer jouw apekoppie kan meeslingeren

Wij houden de vakantieplanning van de rijksoverheid aan. Per regio (Midden, Noord en Zuid) verschilt dit dus. Hier is rekening gehouden met de lesplanningen.

De besmetting van waterpokken vindt al plaats voordat de bultjes zichtbaar zijn. Zodra de waterpokken zijn ingedroogd en jouw apekop zich goed voelt, kan je apekop mee slingeren in de Monkey Moves jungle! Wij vinden het wel fijn om dit voor de les te weten, zodat we de andere apekoppen/ouders kunnen informeren.

FAQ over de feestjes

Antwoorden op de vragen over sportieve kinderfeestjes van Monkey Moves vind je hieronder.

Nee, onze tip is dan ook om van te voren in de buurt van de sporthal alvast wat lekkers te eten en te drinken en misschien wel cadeautjes uit te pakken!

Nee, dat hoef je niet zelf te doen, dat regelen wij! Voordat we het feestje definitief maken zoeken wij een geschikte locatie bij jou in de buurt.

Je kan kiezen uit alle Monkey Moves sporten plus een paar extra’s: Voetbal, Hockey, Judo, Atletiek, Handbal, Rugby, Tennis, Freerunning, Bastketbal, Volleybal, Turnen, Klimmen&klauteren. Of kies voor ons Super Apenspel (een knotsgek tikspel voor apekoppen vanaf 7 jaar) of Super Mariokart (vanaf 4 jaar).

FAQ over de kampen

Antwoorden op de vragen over sportieve zomerkampen van Monkey Moves vind je hieronder.

Geen probleem! Het is mogelijk jouw kind(eren) vanaf 08:00 uur te brengen en tot 18:00 uur weer op te halen! Voor jou als ouder de ideale mogelijkheid om een dag te werken! Voor deze opvang naast het kampprogramma betaal je een kleine vergoeding van €10,- p.d.


​Uiteraard kan dat! Een deel van het programma wordt met z’n allen uitgevoerd, maar er zijn ook sporten in kleine groepjes. Ons hoofddoel is om een onvergetelijk kamp neer te zetten waar alle kids elke dag met een smile rondlopen. Wij proberen daarom zo veel mogelijk rekening met dit soort verzoeken te houden.

Het leeftijdsverschil tussen een 4 jarig kind en een 9 jarig kind is inderdaad best groot. Wij hebben activiteiten die gezamenlijk voor alle leeftijden gedaan worden en wij hebben activiteiten waarbij we de groep splitsen op leeftijd / motorisch niveau. Ons hoofddoel is om een onvergetelijk kamp neer te zetten waar alle kids elke dag met een smile rondlopen. Als er dus wat geschoven moet worden om alle kinderen blij te maken, dan doen wij dat!

Wij organiseren kampen door het hele land heen. Bij elk sportterrein wij de beschikking over een buitenterrein, maar ook over een sportzaal binnen. Zowel met goed weer, als met heel veel regen kunnen we dus schakelen. Kijk bij de stad van jouw voorkeur voor het exacte adres van het kamp.

Wil je dat jouw kind alleen maar vegetarisch eet, heeft hij/zij een allergie, of zijn er andere diëten waar wij rekening mee moeten houden. Geef het aan op het aanmeldformulier.

Als uw kind voor de eerste keer mee doet met een Monkey Moves zomerkamp en hij/zij vindt het niet leuk (genoeg) en wil eerder naar huis dan ontvangt u het inschrijfgeld terug van de niet afgemaakte dagen. Voor u als ouder een stuk extra zekerheid en voor uw kind een prettig idee dat hij/zij het kan proberen zonder risico. De ‘niet leuk = geld terug garantie’ is geldig: Voor elke nieuwe deelnemer van 4 t/m 9 jaar. – Exclusief de kosten van ontvangen kleding. – Als uw kind het minimaal twee dagen heeft geprobeerd. – Uw kind hoeft geen exacte reden te geven. Als hij/zij het zelf aangeeft is het voor ons voldoende.

Gevonden voorwerpen worden na afloop van het Zomerkamp nog 1 maand door Monkey Moves bewaard. Na het verstrijken van deze periode is Monkey Moves gerechtigd deze voorwerpen over te dragen aan een zelf te bepalen goed doel.

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.