even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Blogs voor ouders

& apekoppies

Spelen

ontdekken en verwonderen

Hoe je kinderen creatief bezig houdt op de regenachtige dagen! - 5 tips om creatieve indoor activiteiten voor jouw apekoppies te bedenken tijdens de regenachtige dagen.
Hoe je kinderen creatief bezig houdt op de regenachtige dagen!
5 tips om creatieve indoor activiteiten voor jouw apekoppies te bedenken tijdens de regenachtige dagen.
...
Beloningen en uitdagingen - Beloningen en uitdagingen zijn elementen die het plezier in spelen en bewegen vergroten. Ze bieden kinderen motivatie, voldoening en een gevoel van prestatie. In dit blog zullen we de rol van beloningen en uitdagingen aan je uitleggen en je vertellen waarom ze essentieel zijn om het plezier in spelen en bewegen te vergroten.
Beloningen en uitdagingen
Beloningen en uitdagingen zijn elementen die het plezier in spelen en bewegen vergroten. Ze bieden kinderen motivatie, voldoening en een gevoel van prestatie. In dit blog zullen we de rol van beloningen en uitdagingen aan je uitleggen en je vertellen waarom ze essentieel zijn om het plezier in spelen en bewegen te vergroten.
...
De kracht van variatie in activiteiten - Variatie is de sleutel tot plezier en betrokkenheid bij spelen en bewegen. Door een breed scala aan activiteiten te bieden, kunnen kinderen nieuwe ervaringen opdoen, hun vaardigheden ontwikkelen en hun interesse behouden. In dit blog zullen we je vertellen waarom het belangrijk is om het plezier in spelen en bewegen te vergroten en hoe variatie hierbij helpt!
De kracht van variatie in activiteiten
Variatie is de sleutel tot plezier en betrokkenheid bij spelen en bewegen. Door een breed scala aan activiteiten te bieden, kunnen kinderen nieuwe ervaringen opdoen, hun vaardigheden ontwikkelen en hun interesse behouden. In dit blog zullen we je vertellen waarom het belangrijk is om het plezier in spelen en bewegen te vergroten en hoe variatie hierbij helpt!
...
Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies - Welkom bij Apie zijn vriendenboekje waarin we de vragen afvuren op franchisenemers en docenten van Monkey Moves. In dit blog lees je meer over franchisenemer Koen Logchies uit Weesp. In 2017 tekende hij voor zijn eigen aperots in Amsterdam. Lees h
Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies
Welkom bij Apie zijn vriendenboekje waarin we de vragen afvuren op franchisenemers en docenten van Monkey Moves. In dit blog lees je meer over franchisenemer Koen Logchies uit Weesp. In 2017 tekende hij voor zijn eigen aperots in Amsterdam. Lees h
...

Leren

van alles dat mee en tegen zit

Variatie is de sleutel tot succes - Uit onderzoek van Bernstein (1967) naar het slaan van een spijker met een hamer door een getrainde smit, komt naar voren dat geen enkele beweging exact hetzelfde uitgevoerd werd, terwijl het doel gelijk bleef.
Variatie is de sleutel tot succes
Uit onderzoek van Bernstein (1967) naar het slaan van een spijker met een hamer door een getrainde smit, komt naar voren dat geen enkele beweging exact hetzelfde uitgevoerd werd, terwijl het doel gelijk bleef.
...
Hoe dans en beweging empathie laten groeien - Dansen is meer dan alleen beweging; het is een sociale dans van begrip en samenwerking.
Hoe dans en beweging empathie laten groeien
Dansen is meer dan alleen beweging; het is een sociale dans van begrip en samenwerking.
...
Wat vindt jouw kind leuk? - Als ouder wil je natuurlijk het beste voor jouw kinderen. Je wilt hen helpen om hun passies en interesses te ontdekken en te ontwikkelen. Dit is niet alleen leuk voor hen, maar ook essentieel voor hun groei en ontwikkeling. Maar hoe doe je dat precies? Hier zijn negen tips om je daarbij te helpen.
Wat vindt jouw kind leuk?
Als ouder wil je natuurlijk het beste voor jouw kinderen. Je wilt hen helpen om hun passies en interesses te ontdekken en te ontwikkelen. Dit is niet alleen leuk voor hen, maar ook essentieel voor hun groei en ontwikkeling. Maar hoe doe je dat precies? Hier zijn negen tips om je daarbij te helpen.
...
9 tips om zelfredzaamheid bij jouw kind te stimuleren! - Zelfredzaamheid bij kinderen is een essentiële vaardigheid die we als ouders willen bevorderen. Het draagt bij aan hun vermogen om verantwoordelijkheid te nemen, problemen op te lossen en zelfvertrouwen op te bouwen. Maar hoe stimuleer je zelfredzaamheid bij jouw kinderen? Hier zijn enkele tips.
9 tips om zelfredzaamheid bij jouw kind te stimuleren!
Zelfredzaamheid bij kinderen is een essentiële vaardigheid die we als ouders willen bevorderen. Het draagt bij aan hun vermogen om verantwoordelijkheid te nemen, problemen op te lossen en zelfvertrouwen op te bouwen. Maar hoe stimuleer je zelfredzaamheid bij jouw kinderen? Hier zijn enkele tips.
...

Groeien

tot de mooiste versie van jezelf

Waarom waardering voor jouw kind zo belangrijk is! - Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen, en het prijzen van hun inspanningen en doorzettingsvermogen is een belangrijk aspect binnen hun opvoeding. Het is verleidelijk om alleen lof te geven voor succes en prestaties, maar het erkennen en waarderen van de inspanningen en doorzettingsvermogen van je kinderen is net zo waardevol, zo niet meer.
Waarom waardering voor jouw kind zo belangrijk is!
Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen, en het prijzen van hun inspanningen en doorzettingsvermogen is een belangrijk aspect binnen hun opvoeding. Het is verleidelijk om alleen lof te geven voor succes en prestaties, maar het erkennen en waarderen van de inspanningen en doorzettingsvermogen van je kinderen is net zo waardevol, zo niet meer.
...
3 redenen waarom verbeeldingskracht goed is voor de ontwikkeling! - Verbeeldingskracht is een vaardigheid die kinderen in staat stelt om de wereld om hen heen te transformeren. Het is een sleutel tot onbegrensd plezier in spelen en bewegen. In dit blog zullen we je vertellen waarom het gebruik van verbeeldingskracht zo belangrijk is en hoe het kan bijdragen aan het vergroten van het plezier tijdens het spelen en bewegen.
3 redenen waarom verbeeldingskracht goed is voor de ontwikkeling!
Verbeeldingskracht is een vaardigheid die kinderen in staat stelt om de wereld om hen heen te transformeren. Het is een sleutel tot onbegrensd plezier in spelen en bewegen. In dit blog zullen we je vertellen waarom het gebruik van verbeeldingskracht zo belangrijk is en hoe het kan bijdragen aan het vergroten van het plezier tijdens het spelen en bewegen.
...
Turn up the music - Muziek is een universele taal die kinderen op verschillende manieren kan beïnvloeden. Naast plezier en vermaak bieden muzikale activiteiten ook aanzienlijke voordelen voor de auditieve ontwikkeling, coördinatie en expressie van kinderen. In dit blog duiken we dieper in op waarom muzikale activiteiten zo waardevol zijn voor kinderen en hoe ze kunnen bijdragen aan hun algehele ontwikkeling. Klinkt als muziek in de oren, toch?
Turn up the music
Muziek is een universele taal die kinderen op verschillende manieren kan beïnvloeden. Naast plezier en vermaak bieden muzikale activiteiten ook aanzienlijke voordelen voor de auditieve ontwikkeling, coördinatie en expressie van kinderen. In dit blog duiken we dieper in op waarom muzikale activiteiten zo waardevol zijn voor kinderen en hoe ze kunnen bijdragen aan hun algehele ontwikkeling. Klinkt als muziek in de oren, toch?
...
De wereld van bewegingsspelletjes - Bewegingsspelletjes zijn niet alleen leuk en opwindend, maar ze bieden ook talloze voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Ze helpen bij het verbeteren van belangrijke vaardigheden zoals coördinatie, lichaamsbewustzijn en het vermogen om instructies op te volgen. We gaan je wat meer vertellen over het belang van bewegingsspelletjes en hoe ze kunnen bijdragen aan de algehele ontwikkeling van kinderen.
De wereld van bewegingsspelletjes
Bewegingsspelletjes zijn niet alleen leuk en opwindend, maar ze bieden ook talloze voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Ze helpen bij het verbeteren van belangrijke vaardigheden zoals coördinatie, lichaamsbewustzijn en het vermogen om instructies op te volgen. We gaan je wat meer vertellen over het belang van bewegingsspelletjes en hoe ze kunnen bijdragen aan de algehele ontwikkeling van kinderen.
...
Menu