even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Boe! 5 leuke Halloween activiteiten voor kinderen

Monkey Moves blog

Halloween is het perfecte moment voor kinderen om hun creativiteit te laten zien en plezier te maken met verkleedpartijen en spannende activiteiten. Het herfstseizoen brengt al een gezellige sfeer, en met Halloween voor de deur zijn er tal van leuke dingen te doen. In deze blog delen we vijf leuke en eenvoudige Halloween-activiteiten voor kinderen die je thuis of buiten kunt doen.

1. Pompoenen uithollen en versieren

Pompoenen zijn hét symbool van Halloween. Een klassieke activiteit is het uithollen van een pompoen en er vervolgens een eng gezicht of leuk patroon in te snijden. Deze activiteit is niet alleen creatief, maar helpt kinderen ook om hun fijne motoriek te ontwikkelen.

Tip: Voor jongere kinderen kun je de pompoen laten schilderen in plaats van snijden, zodat ze op een veilige manier mee kunnen doen. Laat ze hun fantasie de vrije loop laten met felle kleuren, glitter en stiften om unieke pompoenen te maken.

2. Halloween speurtocht in de tuin

Een speurtocht is altijd leuk voor apekoppies, en met Halloween kun je deze nog spannender maken! Verstop kleine Halloween-schatten zoals speelgoed of mini-pompoenen in de tuin of in huis en laat de kinderen op avontuur gaan. Maak de speurtocht extra leuk door raadsels of aanwijzingen te geven die hen naar de schatten leiden.

Tip: Zorg voor een 'spookachtige' sfeer door Halloweenversiering op te hangen en de speurtocht in het schemerdonker te doen, met zaklampen in de hand. Dit geeft de activiteit net dat beetje extra spanning! 

3. Zelfgemaakte Halloween snacks maken

Samen koken of bakken is altijd leuk, vooral wanneer je het thema Halloween gebruikt! Maak grappige of griezelige snacks zoals “spinnenkoekjes” (koekjes met chocoladerepen als poten), “heksenvingers” van brooddeeg, of mandarijnen die versierd zijn als kleine pompoenen. Kinderen vinden het fantastisch om hun eigen snacks te maken en ze vervolgens op te eten.

Tip: Betrek jouw kinderen bij elk deel van het proces, van het mengen van de ingrediënten tot het versieren van de hapjes. Dit stimuleert hun creativiteit en zorgt voor gezellige familiemomenten. 

4. Griezelige verhalenvertelavond

Verhalen vertellen is een leuke manier om de fantasie van kinderen te prikkelen. Verzamel de kinderen rond en vertel een spannend maar kindvriendelijk spookverhaal. Als je buiten bent, kun je dit zelfs bij een vuurkorf doen voor extra sfeer. Na jouw verhaal kunnen de kinderen hun eigen griezelige of grappige verhalen verzinnen en vertellen.

Tip: Zorg dat de verhalen niet te eng zijn, vooral voor jongere kinderen. Je kunt ook gebruik maken van zaklampen om tijdens het verhaal enge schaduwen op de muren te creëren.

5. Halloween kostuumwedstrijd

Niets is leuker dan verkleden met Halloween! Organiseer een kleine kostuumwedstrijd waarbij kinderen hun leukste, engste of grappigste kostuum kunnen showen. Je kunt prijzen uitreiken voor verschillende categorieën zoals "engste kostuum" of "meest creatieve kostuum".

Tip: Moedig kinderen aan om hun kostuum zelf te maken met eenvoudige materialen die je in huis hebt, zoals oude kleding, karton en verf. Dit zorgt voor een extra creatieve uitdaging en stimuleert hun probleemoplossend vermogen.

Conclusie:

Halloween biedt talloze mogelijkheden voor leuke, creatieve en spannende activiteiten met kinderen. Van pompoenen uithollen tot een speurtocht in de tuin, deze ideeën zorgen gegarandeerd voor een geslaagd feest. Laat de fantasie de vrije loop en maak er een onvergetelijke Halloween van vol griezelige pret!

Menu
Heb je een vraag?
×
Maikai is het archetype ‘sage’: de wijze man die zijn kennis wil delen met anderen. Maikai helpt je graag!