even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

4 redenen om bordspellen met jouw kind te doen!

Monkey Moves blog

Cognitieve vaardigheden

Bord- en kaartspelletjes zijn een uitstekende manier om de cognitieve vaardigheden van kinderen te verbeteren. Ze leren om verschillende scenario's te overwegen, kritisch te denken en beslissingen te nemen op basis van logica en redenering.

Strategisch denken

Deze spellen stimuleren ook het strategisch denkvermogen van kinderen. Ze leren om doelen te stellen, te anticiperen op mogelijke obstakels en hun acties te plannen op basis van verschillende situaties.

Concentratievermogen

Bord- en kaartspelletjes bevorderen het concentratievermogen van kinderen en helpen hen om zich te focussen op specifieke taken. Dit heeft niet alleen voordelen tijdens het spelen van spellen, maar ook in andere situaties waarin concentratie en aandacht vereist zijn, zoals in de klas of tijdens het doen van huiswerk.

Sociale interactie

Deze spellen bieden een geweldige gelegenheid voor sociale interactie tussen kinderen. Zo kun je jouw apekoppie makkelijk een bord- of kaartspelletje laten doen met hun broertjes of zusjes. Ze stimuleren samenwerking, communicatie en het delen van ideeën, wat hun sociale vaardigheden, empathie en het vermogen om relaties met anderen op te bouwen bevordert.

Samenvattend zijn bord- en kaartspelletjes een fantastische manier om kinderen te helpen hun cognitieve vaardigheden, strategisch denken, concentratievermogen en sociale interactie te ontwikkelen. Dus waar wacht je nog op? Haal die bordspellen en kaartspellen tevoorschijn en ga samen met je kinderen op ontdekkingstocht in de wereld van strategie, plezier en vriendschap!

Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu