even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Gezond smikkelen

Monkey Moves blog

  1. Voedingsstoffen voor groei: Kinderen groeien snel, en daarvoor hebben ze een overvloed aan voedingsstoffen nodig. Gezonde snacks, zoals vers fruit, groenten en noten, bieden belangrijke vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor hun groeiende lichamen.
  2. Energieboost: Kinderen zijn vaak actief en hebben tussendoor energie nodig. Gezonde snacks voorzien hen van de nodige energie om te spelen, leren en groeien gedurende de dag.
  3. Stabiele bloedsuikerspiegel: Het kiezen van gezonde snacks helpt de bloedsuikerspiegel van kinderen stabiel te houden. In tegenstelling tot suikerrijke snacks voorkomen gezonde keuzes de pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot stemmingswisselingen en concentratieproblemen.
  4. Goede gewoonten: Door gezonde snacks aan te moedigen, help je kinderen goede voedingsgewoonten te ontwikkelen die ze later in hun leven zullen behouden. Ze leren dat voeding een belangrijk onderdeel is van hun algehele welzijn.
  5. Voorkomen van overgewicht: Het bevorderen van gezonde snacks helpt het risico op overgewicht bij kinderen te verminderen. Het helpt hen om zich bewust te worden van de voedingswaarde van voedsel en maakt evenwichtige keuzes gemakkelijker.
  6. Betere concentratie: Gezonde snacks dragen bij aan betere concentratie en prestaties op school. Voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren in noten en zaden kunnen de hersenfunctie bevorderen.
  7. Sterke botten en tanden: Snacks die rijk zijn aan calcium, zoals yoghurt of kaas, dragen bij aan de ontwikkeling van sterke botten en tanden bij kinderen.
  8. Weerstand tegen ziekten: Voedingsmiddelen boordevol antioxidanten, zoals bessen, ondersteunen het immuunsysteem van kinderen en helpen hen weerstand te bieden aan ziekten.
  9. Goede spijsvertering: Vezelrijke snacks, zoals volkoren crackers of groenten, bevorderen een gezonde spijsvertering en voorkomen constipatie bij kinderen.
  10. Positieve relatie met voedsel: Gezonde snacks helpen kinderen een positieve relatie met voedsel op te bouwen. Ze leren dat voedsel niet alleen lekker kan zijn, maar ook goed voor hen is.
  11. Het is belangrijk om gezonde snacks binnen handbereik te hebben en kinderen te leren hoe ze gezonde keuzes kunnen maken. Dit betekent niet dat ze nooit kunnen genieten van een traktatie, maar eerder dat ze de voordelen van evenwichtige voeding begrijpen. Door gezonde snacks te omarmen, geef je kinderen een solide basis voor een gezond leven.

Menu