even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Waarom motivatie zo belangrijk is

Monkey Moves blog

  1. Fysieke gezondheid: Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor de fysieke gezondheid van kinderen. Het helpt bij het handhaven van een gezond gewicht, bevordert sterke botten en spieren, en vermindert het risico op gezondheidsproblemen zoals obesitas, diabetes type 2 en hartziekten.
  2. Energie en vitaliteit: Actieve kinderen voelen zich over het algemeen energieker en vitaler. Beweging stimuleert de bloedcirculatie en verbetert de zuurstofvoorziening naar de cellen, wat leidt tot een algemeen gevoel van welzijn.
  3. Mentale gezondheid: Beweging heeft aantoonbaar positieve effecten op de mentale gezondheid van kinderen. Het vermindert stress, angst en depressie, terwijl het de stemming verbetert en het zelfvertrouwen vergroot.
  4. Leerprestaties: Kinderen die regelmatig bewegen, hebben vaak betere leerprestaties. Lichaamsbeweging verbetert de concentratie, het geheugen en de cognitieve functies, waardoor kinderen beter kunnen leren.
  5. Sociale vaardigheden: Beweging moedigt sociale interactie aan. Het geeft kinderen de kans om met leeftijdsgenoten om te gaan, vriendschappen te sluiten en samen te werken, wat cruciaal is voor hun sociale ontwikkeling.
  6. Zelfdiscipline: Het stellen van doelen voor fysieke activiteit en deze nastreven, helpt kinderen zelfdiscipline te ontwikkelen. Ze leren dat consistentie en toewijding nodig zijn om hun doelen te bereiken.
  7. Lange-termijn gezondheid: Het aanmoedigen van beweging op jonge leeftijd legt de basis voor een gezond leven op latere leeftijd. Kinderen die gemotiveerd zijn om te bewegen, ontwikkelen vaak gezonde gewoonten die ze behouden als volwassenen.
  8. Zelfvertrouwen: Het behalen van persoonlijke doelen en het overwinnen van uitdagingen in lichaamsbeweging geeft kinderen een gevoel van voldoening en vergroot hun zelfvertrouwen.
  9. Gewoonte-vorming: Kinderen die op jonge leeftijd de waarde van beweging begrijpen, hebben meer kans om deze gewoonte te behouden naarmate ze ouder worden. Dit draagt bij aan een gezonde levensstijl op de lange termijn.
  10. Plezier en vreugde: Het belangrijkste is dat beweging plezier en vreugde brengt in het leven van kinderen. Het stelt hen in staat om nieuwe activiteiten en sporten te ontdekken waar ze van houden, wat een leven lang plezier kan opleveren.
  11. Kortom, het handhaven van de motivatie van kinderen om te bewegen is van onschatbare waarde voor hun gezondheid en welzijn op de lange termijn. Als ouders, verzorgers en opvoeders kunnen we een stimulerende omgeving creëren waarin beweging wordt aangemoedigd en gevierd, waardoor kinderen worden gemotiveerd om actief en gezond te blijven.

    Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu