even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Achter die schermpjes vandaan!

Monkey Moves blog

Fysieke fitheid

Actieve spellen zijn een geweldige manier om kinderen in beweging te krijgen en hun fysieke fitheid te bevorderen. Door actief te spelen, zoals rennen, springen, balanceren en klimmen, worden de spieren versterkt, het uithoudingsvermogen vergroot en het cardiovasculaire systeem gestimuleerd. Regelmatige fysieke activiteit helpt kinderen om een gezond lichaamsgewicht te behouden, de botsterkte te verbeteren en het risico op chronische ziekten op latere leeftijd te verminderen. Actieve spellen bieden kinderen de mogelijkheid om plezier te hebben terwijl ze tegelijkertijd werken aan hun fysieke fitheid.

Coördinatie

Actieve spellen vereisen vaak het beheersen van complexe bewegingen en coördinatie van verschillende lichaamsdelen. Denk aan spellen zoals voetbal, tennis, hinkelen, en touwtjespringen. Door deze spellen te spelen, ontwikkelen kinderen hun hand-oog coördinatie, balans, timing en ruimtelijk bewustzijn. Ze leren hoe ze hun lichaam kunnen controleren en bewegen op een soepele en gecoördineerde manier. Deze verbeterde coördinatie is niet alleen nuttig tijdens het spelen van spellen, maar ook in het dagelijks leven, zoals bij schrijven, fietsen, en andere fysieke activiteiten.

Sociale interactie

Ga lekker samen spelen! Actieve spellen bieden kinderen de kans om samen te spelen en te communiceren met andere kinderen. Dit stimuleert sociale interactie en helpt kinderen om belangrijke sociale vaardigheden te ontwikkelen, zoals samenwerking, communicatie en respect voor anderen. Tijdens het spelen van actieve spellen leren kinderen om regels te volgen, rekening te houden met anderen en op een positieve manier om te gaan met winnen en verliezen. Het spelen in groepsverband bevordert een gevoel van samenhorigheid en versterkt de sociale banden tussen kinderen.

Teamwork vaardigheden

Veel actieve spellen moedigen teamwork aan, waarbij kinderen samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Ze leren hoe ze effectief kunnen samenwerken, taken kunnen verdelen, strategieën kunnen plannen en elkaar kunnen ondersteunen. Of het nu gaat om een potje voetbal, trefbal of een obstakelbaan, teamwork vaardigheden worden aangescherpt en versterkt. Deze vaardigheden zijn hartstikke waardevol, niet alleen in sportieve context, maar ook in het dagelijks leven en latere professionele omgevingen.

Actief zijn is veel meer dan alleen plezier en entertainment. Het is van onschatbare waarde voor de algehele ontwikkeling van kinderen, omdat ze bijdragen aan hun fysieke fitheid, coördinatie, sociale interactie en teamwork vaardigheden. Door het stimuleren van actief spelen, helpen we kinderen om gezond en sterk te groeien, en bereiden we ze voor op een succesvolle toekomst, zowel persoonlijk als professioneel. Dus laten we de apparaten even opzij leggen en samen met onze kinderen genieten van een potje tikkertje, voetbal of een andere actief spel!

Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu