even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

De voordelen van een sterke band met jouw kind!

Monkey Moves blog

Positieve feedback is hartstikke belangrijk! We gaan je uitleggen hoe je dit kunt doen. Positieve feedback is een super krachtig instrument in de opvoeding dat niet alleen hun zelfvertrouwen vergroot, maar ook een sterke band tussen jou en jouw apekoppie opbouwt. Het draait niet alleen om lof, maar ook om het erkennen en waarderen van de inzet en prestaties van jouw kind op een oprechte en specifieke manier. Dus, laten we eens kijken naar enkele tips om dit op de juiste manier te doen!

Wees specifiek en benoem de inzet

Probeer precies te benoemen wat jouw kind goed heeft gedaan of bereikt. Dus in plaats van alleen te zeggen "goed gedaan," kun je bijvoorbeeld zeggen: "Ik ben trots op hoe je jouw speelgoed hebt opgeruimd na het spelen." Het is ook belangrijk om de inspanning die jouw kind heeft geleverd te prijzen, want dit motiveert hen om door te zetten, zelfs als iets moeilijk is.

Geef direct feedback en wees oprecht

Zorg ervoor dat je positieve feedback geeft zodra je het gewenste gedrag ziet. Dit helpt jouw kind om het verband te leggen tussen hun acties en jouw positieve reactie. En geef alleen positieve feedback als het oprecht is, want kinderen kunnen vaak het verschil voelen tussen oprechte waardering en lege complimenten.

Vermijd vergelijkingen en moedig aan om verder te gaan

Focus op de prestaties en inzet van jouw kind zonder ze te vergelijken met anderen. Elke prestatie is uniek en verdient op zichzelf erkenning. Gebruik positieve feedback ook als een manier om jouw kind te motiveren om door te gaan met hun inzet en prestaties. Laat zien hoe trots je bent en stimuleer hen om op dezelfde weg door te gaan.

Gebruik non-verbale signalen en maak positieve feedback een gewoonte

Naast woorden kun je ook non-verbale signalen zoals een glimlach, een knuffel of een high-five gebruiken om positieve feedback te geven. En probeer positieve feedback te integreren in jouw dagelijkse interacties met jouw kind. Het regelmatig uiten van waardering helpt een positieve en ondersteunende sfeer te creëren in het gezin.

Door effectieve positieve feedback te geven, versterk je het zelfvertrouwen en de motivatie van jouw kind. Door specifieke waardering te tonen voor hun inspanningen en prestaties, bouw je een sterke band op met jouw kind en help je hen om positief gedrag voort te zetten en te ontwikkelen. Door jouw kinderen te bekrachtigen met positieve feedback, moedig je hen aan om hun volledige potentieel te bereiken en te groeien tot gelukkige, zelfverzekerde individuen. Dus, ga aan de slag en maak positieve feedback een vast onderdeel van jouw opvoedingsstijl!

Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu