even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

De wereld van bewegingsspelletjes

Monkey Moves blog

Coördinatie

Bewegingsspelletjes zijn geschikt om de coördinatievaardigheden van kinderen te verbeteren. Deze spellen vereisen het samenspel van verschillende lichaamsdelen, zoals handen, voeten, armen en benen. Of het nu gaat om het vangen van een bal, het springen over hordes of het balanceren op een smalle lijn, kinderen leren hun lichaam te coördineren en te beheersen in verschillende situaties. Door herhaaldelijk te oefenen en deel te nemen aan bewegingsspelletjes, ontwikkelen kinderen hun hand-oogcoördinatie, balans en motorische vaardigheden. Deze verbeterde coördinatie komt niet alleen van pas tijdens het spelen van spellen, maar ook bij dagelijkse activiteiten zoals schrijven, fietsen en zelfs het aankleden.

Lichaamsbewustzijn

Lichaamsbewustzijn ontwikkelen wordt ook gestimuleerd door bewegingsspelletjes. Ze leren hun lichaam te begrijpen, te controleren en te waarderen. Door deel te nemen aan spellen waarbij ze verschillende bewegingen moeten maken, ontdekken kinderen hun fysieke mogelijkheden en beperkingen. Ze leren hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken in verschillende posities, hoe ze hun kracht en flexibiliteit kunnen benutten en hoe ze hun evenwicht kunnen bewaren. Dit vergroot hun lichaamsbewustzijn en helpt hen om beter te begrijpen hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken om taken uit te voeren en uitdagingen aan te gaan.

Vermogen om instructies op te volgen

Bewegingsspelletjes vereisen dat kinderen instructies opvolgen en taken uitvoeren volgens specifieke regels en richtlijnen. Dit helpt hen om hun vermogen om instructies op te volgen te ontwikkelen en te versterken. Ze leren luisteren, begrijpen en reageren op aanwijzingen en aanwijzingen van instructeurs, ouders of medespelers. Door deel te nemen aan bewegingsspelletjes leren kinderen ook geduld, zelfdiscipline en het vermogen om te wachten op hun beurt. Dit zijn waardevolle vaardigheden die hen niet alleen helpen tijdens het spelen van spellen, maar ook in andere situaties, zoals in de klas of tijdens groepsactiviteiten.

Door bewegingsspelletjes te integreren in het leven van kinderen, help je hen bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals coördinatie, lichaamsbewustzijn en het vermogen om instructies op te volgen. Bovendien zorgt het voor plezier, opwinding en een gezonde dosis lichaamsbeweging!

Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu