even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Hoe help je kinderen met het stellen van realistische doelen?

Monkey Moves blog

Hoe help je kinderen met het stellen van realistische doelen? In dit blog gaan we jou dat uitleggen! Realistische doelen helpt kinderen om gefocust te blijven, te groeien en hun potentieel te bereiken. Als ouder kun je jouw apekoppie begeleiden en ondersteunen bij het stellen van realistische doelen. Laten we samen enkele tips doornemen om dit te doen:

  1. Begrijp de interesses en sterke punten van jouw kind. Leer jouw kinderen kennen en begrijp hun interesses, passies en sterke punten. Dit helpt bij het kiezen van doelen die bij hen passen en hen motiveren om te bereiken.
  2. Maak doelen meetbaar en specifiek. Zorg ervoor dat de doelen meetbaar en specifiek zijn, zodat jouw kind weet wat er precies bereikt moet worden. Dit geeft duidelijkheid en focus.
  3. Houd rekening met de leeftijd en ontwikkelingsfase. Zorg ervoor dat de gestelde doelen haalbaar zijn voor de leeftijd en ontwikkelingsfase van jouw kind. Overweeg wat realistisch en passend is voor hun niveau van vaardigheden en capaciteiten.
  4. Wees positief en ondersteunend. Moedig jouw kinderen aan om uitdagingen aan te gaan en doelen na te streven, maar blijf realistisch en ondersteunend. Laat hen weten dat je in hen gelooft en dat je er bent om hen te helpen.
  5. Leer omgaan met tegenslagen. Leer jouw kinderen hoe ze kunnen omgaan met tegenslagen en teleurstellingen. Benadruk dat fouten maken een natuurlijk onderdeel is van het leerproces en dat ze ervan kunnen leren.
  6. Stel korte- en langetermijndoelen. Help jouw kinderen bij het stellen van zowel korte- als langetermijndoelen. Korte- termijndoelen bieden directe voldoening en stimuleren voortgang, terwijl langetermijndoelen de focus op de toekomst houden.
  7. Vier successen, hoe klein ook. Vier de successen van jouw kinderen, hoe klein ook. Dit moedigt hen aan om door te gaan en zelfvertrouwen op te bouwen.
  8. Herzie en pas aan indien nodig. Help jouw kinderen om hun doelen indien nodig te herzien en aan te passen. Flexibiliteit is essentieel, omdat doelen en interesses kunnen veranderen naarmate ze groeien.
  9. Blijf communiceren. Blijf open communiceren met jouw kinderen over hun doelen, voortgang en eventuele uitdagingen. Luister naar hun behoeften en wensen, en ondersteun hen bij het bereiken van hun doelen.

Met een positieve benadering en aandacht voor hun interesses en capaciteiten, kan jouw apekoppie de weg naar succes bewandelen en met trots de doelen behalen!

Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu