even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Hoe je kinderen creatief bezig houdt op de regenachtige dagen!

Monkey Moves blog

Op de regenachtige dagen kan het soms moeilijk zijn om apekoppies actief en bezig te houden, vooral wanneer het buiten te koud of te nat is om te spelen. Gelukkig zijn er tal van leuke en creatieve indoor activiteiten die de apekoppies bezig kunnen houden en hun verbeelding kunnen stimuleren. In deze blog delen we een aantal ideeën voor indoor activiteiten die perfect zijn voor de natte dagen.

1. Bouw een indoor fort:

Er gaat niets boven het bouwen van een fort op een koude dag. Verzamel dekens, kussens en meubels om een gaaf fort te bouwen waar jouw apekoppie kan spelen, lezen of zelfs een picknick houden. Dit stimuleert niet alleen de creativiteit, maar het is ook een geweldige manier om een gave ruimte te creëren waar je je in kan vermaken.

2. Indoor schattenjacht:

Organiseer een schattenjacht in huis door aanwijzingen te verstoppen die leiden naar een verborgen "schat". Verzin uitdagende raadsels en puzzels die de apekoppies moeten oplossen om de aanwijzingen te vinden. Dit zorgt voor een spannend avontuur en houdt kinderen actief en bezig terwijl ze hun probleemoplossende vaardigheden gebruiken. 

3. Knutselen en creatieve projecten:

Breng de knutselspullen tevoorschijn en laat de creativiteit stromen! Apekoppies kunnen schilderen, tekenen, kleien, knutselen met papier en nog veel meer. Moedig ze aan om hun eigen kunstwerken te maken of samen te werken aan grotere projecten, zoals het maken van een collage of kleien.

4. Indoor bewegingsspelletjes:

Zelfs als het buiten koud is, is het belangrijk om kinderen in beweging te houden. Organiseer een dansfeestje, speel een actief spel zoals verstoppertje of simuleer een indoor hindernisbaan met kussens, hoepels en andere voorwerpen. Dit helpt kinderen om energie kwijt te raken en blijft ze actief en gezond houden. Heb je inspiratie nodig? Download dan snel de Monkey Moves Play app! Hierin staan apeveel beweegactiviteiten die je ook binnen kunt doen.

5. Bakken en koken:

Breng wat tijd door in de keuken door samen te bakken of te koken. Laat kinderen helpen met het maken van koekjes, cupcakes of pizza's. Dit is niet alleen leuk, maar het is ook een geweldige manier om kinderen te leren over voeding en koken. 

Conclusie:

Met deze creatieve indoor activiteiten kunnen jouw apekoppies zich vermaken en plezier hebben, zelfs als het buiten aan het regenen is. Door de verbeelding te stimuleren, problemen op te lossen en actief te blijven, kunnen kinderen genieten van de natte dagen en tegelijkertijd hun ontwikkeling bevorderen. Dus wanneer het weer buiten guur is, zijn er nog genoeg leuke dingen te doen binnen!

Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu