even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Hoe jij jouw kinderen kunt aanmoedigen om te groeien!

Monkey Moves blog

Uitdagingen aangaan is een belangrijk onderdeel van het opgroeien en leren van kinderen. Als ouder kun je een cruciale rol spelen in het aanmoedigen van jouw apekoppie om uit zijn comfortzone te stappen en te groeien. Hieronder een aantal tips hoe je dit aan kunt pakken:

  1. Creëer een positieve omgeving. Zorg voor een omgeving waarin jouw kinderen zich veilig en ondersteund voelen om uitdagingen aan te gaan. Laat hen weten dat het oké is om fouten te maken en dat ze altijd op jou kunnen rekenen voor steun.
  2. Stel realistische doelen. Help jouw kinderen bij het stellen van realistische doelen die uitdagend maar haalbaar zijn. Dit helpt hen om gefocust te blijven en te streven naar succes.
  3. Geef het goede voorbeeld. Toon jouw kinderen hoe je zelf uitdagingen aangaat en omgaat met moeilijke situaties. Als ze zien dat jij bereid bent om uit je comfortzone te stappen, zullen ze dit ook eerder proberen.
  4. Prijzen van inspanning. Prijzen en belonen van de inspanningen van jouw kinderen, ongeacht het resultaat, moedigt hen aan om door te zetten en te blijven proberen.
  5. Stimuleer een groei mindset. Leer jouw kinderen over het concept van een groei mindset, waarbij ze geloven dat hun capaciteiten en intelligentie kunnen groeien door inspanning en leren.
  6. Moedig risico's nemen aan. Stimuleer jouw kinderen om risico's te nemen en nieuwe dingen te proberen. Laat hen weten dat fouten maken een natuurlijk onderdeel is van het leerproces.
  7. Bied ondersteuning. Wees een bron van steun en aanmoediging voor jouw kinderen wanneer ze uitdagingen aangaan. Geef hen het vertrouwen dat ze het kunnen en dat je in hen gelooft.
  8. Leer omgaan met tegenslagen. Leer jouw kinderen om te gaan met tegenslagen en teleurstellingen. Help hen om hiermee om te gaan en ervan te leren.
  9. Vier successen. Vier samen de successen, hoe klein ook, die jouw kinderen behalen wanneer ze uitdagingen overwinnen. Dit motiveert hen om door te gaan en te blijven groeien.

Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu