even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Turn up the music

Monkey Moves blog

Auditieve ontwikkeling

Muzikale activiteiten spelen een essentiële rol in de auditieve ontwikkeling van kinderen. Door naar muziek te luisteren, leren ze verschillende ritmes, toonhoogtes, klanken en patronen te herkennen. Ze ontwikkelen het vermogen om geluiden te onderscheiden en te identificeren, wat de basis legt voor taalontwikkeling en luistervaardigheid. Actieve betrokkenheid bij muziek, zoals het bespelen van instrumenten, bevordert het gehoor en de geluidsverwerking. Kinderen leren nuances in muziek te herkennen, melodieën na te bootsen en ritmes te volgen. Dit draagt bij aan hun gevoeligheid voor geluid en verbetert hun algehele auditieve waarneming.

Coördinatie

Muzikale activiteiten vereisen vaak coördinatie tussen verschillende lichaamsdelen. Kinderen moeten hun handen, vingers, voeten en stem op elkaar afstemmen om ritmes en melodieën te creëren. Door het bespelen van instrumenten, het klappen van ritmes of het dansen op muziek ontwikkelen kinderen hun motorische vaardigheden en coördinatie. Ze leren het ritme te volgen, gelijktijdige bewegingen uit te voeren en hun bewegingen aan te passen aan de muziek. Dit bevordert hun fijne en grove motoriek, evenwicht en ruimtelijk bewustzijn.

Expressie

Muziek biedt kinderen een uitlaatklep voor expressie en emotie. Het stelt hen in staat om gevoelens en gedachten te uiten die misschien moeilijk onder woorden te brengen zijn. Door het maken van muziek, zingen of dansen, kunnen kinderen hun creativiteit en individualiteit uitdrukken. Ze leren verschillende muzikale stijlen en genres te waarderen en ontwikkelen hun eigen muzikale voorkeuren. Muziek stelt kinderen in staat om te experimenteren met verschillende geluiden en ritmes, wat hun verbeelding stimuleert en hun zelfvertrouwen vergroot.

Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu