even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Vriendenboekje; franchisenemer Sebastiaan de Lange

Monkey Moves blog

Ik ben:  Sebastiaan de Lange en ik ben 33 jaar oud. Ik woon in Amersfoort.Welke sporten heb jij beoefent? Vroeger judo en voetbal, later zaalvoetbal, tegenwoordig waar en wanneer ik zin heb sporten zoals: fitness, hardlopen, zwemmen, tennissen, squashen, mountainbiken en boulderen.Welke opleidingen heb jij allemaal gevolgd? Na de HAVO: Sport, Management en Marketing aan de Hogeschool voor Economische Studies (HES) in Amsterdam.Wat is je grappigste sport blooper of sport moment? Jeetje, zo grappig ben ik niet hoor. En ik heb wel eens blunders gemaakt zoals een eigen doelpunt scoren met voetbal maar dat is eigenlijk helemaal niet grappig! Ik heb wel ook een keer een sliding gemaakt op een heel modderig veld om de bal te onderscheppen, alleen schoot de tegenstander de bal niet echt maar deed hij alsof. Dat had ik dus te laat door en daar lag ik al voor niks gestrekt in een modderplas!  Wat is je favoriete liedje in de Monkey Moves lessen? Ik bungel in de Jungle van Benny Vreden.Maak de zin af: in de Monkey Moves jungle…  … kan elk kind zich op eigen niveau en tempo ontwikkelen.Wat is het grappigste moment in jouw Monkey Moves les?  Bij een kinderfeestje ‘superapenspel’ (een soort iemand is hem, niemand is hem), weet 1 jongetje na enige tijd als eerste een superkracht te verdienen door een bal van iemand te vangen. Hier is hij zo blij mee dat hij staat te dansen, springen en roepen: “ik heb een superkracht, ik heb een superkracht’. Ondertussen vergeet hij dat het spel gewoon doorgaat en wordt hij voordat hij van de superkracht gebruik kan maken al weer geraakt door een bal, waardoor hij zijn superkracht ook al gelijk weer kwijt is. Het verbaasde en teleurgestelde gezichtje was goud waard en gelukkig kon hij er daarna zelf ook om lachen!  

  Waar kan Apie je voor wakker maken? Groene Curry  Wat is je meest gekke eigenschap?  Ik wil er geen stempel op plakken maar ik vind het altijd wel heel fijn als ik bijvoorbeeld een gymzaal opbouw voor een les dat verschillende onderdelen uit de jungle precies goed op elkaar aansluiten, dat materialen precies op de juiste plek staan voor de oefeningen die komen gaan en het liefst ook nog dat materialen met de juiste kleurencombinaties geplaatst worden. Dat blijf ik hebben ondanks dat ik al lang weet dat zodra de eerste apekoppies binnen komen alles direct over hoop wordt gehaald!  Welke franchisenemer of collega vind je het grappigste?  Ik kan met en om iedereen lachen, wij nemen onszelf niet al te serieus binnen Monkey Moves. Collega franchisenemer Gerd-Jan is wel 1 van de grootste grappenmakers van de apefamilie.   

Over de aperots Amersfoort

Wanneer ben je franchisenemer geworden? Ik ben in januari 2018 franchisenemer geworden.Waarom ben je Monkey Moves franchisenemer geworden? Ten eerste en vooral: de visie die ik zelf had ontwikkelt op het gebied van goed leren bewegen kwam nagenoeg overeen met die van Monkey Moves. Daarnaast sprak het zelfstandig ondernemen, echt zelf iets neer zetten in de regio, mij enorm aan. Als daarbij de krachten (kennis en ervaringen) met andere ondernemers gebundeld kunnen worden die met hetzelfde bezig zijn is dat helemaal ideaal. Het hele plaatje klopte gewoon!Hoe ben je bij Monkey Moves terecht gekomen?  Ik was mij zelf aan het oriënteren in welke kant ik op wilde met mijn leven. Bij die zoektocht kwam ik onder andere uit op  begrippen als sportstimulering, sportparticipatie en multisporten. Van daaruit ben ik Monkey Moves tegen gekomen en zag ik dat zij op zoek waren naar franchisenemers of zoals zij zelf destijds zeiden: ‘lokale helden’. Dat wilde ik wel worden! Waar komt je passie vandaan om kinderen in beweging te willen brengen?  Ik ben zelf ontzettend dankbaar dat ik sport al van jongs af aan zie als iets leuks, sporten staat voor mij gelijk aan spelen. Dat is nu nog zo! Tegelijkertijd zie ik naar mate ik ouder wordt steeds vaker om me heen dat men sporten ervaart als iets dat nou eenmaal moet om een beetje fit en gezond te blijven. Zo jammer! Door kinderen van jongs af aan het plezier in sport en bewegen te laten ervaren hoop ik dat ook zij sport en spelen de rest van hun leven met elkaar blijven associëren.  Wat maakt jouw werk zo speciaal? Bouwen aan je eigen club in je eigen regio is natuurlijk apetof! Hier komt een hoop bij kijken en daar leer ik ontzettend veel van. Maar een keer in de zoveel tijd maak je weer iets mee waardoor je beseft waarom je ook al weer doet wat je doet. Een kindje dat voor de eerst keer komt kijken bij de les, het superspannend vind en eerst niks mee durft te doen, maar aan het eind van de les toch los komt en lekker mee gaat doen. Een kindje dat na een aantal jaren Monkey Moves stopt om te gaan tennissen maar deze sport heeft gekozen omdat de tennislessen bij Monkey Moves zo leuk waren! Een kindje dat al bij verschillende sportclubjes heeft mee gedaan maar nergens echt op zijn plek was en die bij Monkey Moves vanaf het eerste moment in zijn element was. Een ouder die vertelt nadat haar kindje de aangeboden oefening niet wilt doen, dat dit kindje alle oefeningen uit de les altijd thuis voor het naar bed gaan exact na doet. Zo kan ik nog wel even door gaan, maar het zijn die kleine momenten die het werk groots maken.  Wat is jouw visie met Monkey Moves Amersfoort?  “Investeren in sport en bewegen voor kinderen is investeren in de toekomst.”We willen impact maken in de regio en zoveel mogelijk kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op een leven lang gezond bewegen. 
Menu