even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Waarom waardering voor jouw kind zo belangrijk is!

Monkey Moves blog

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen, en het prijzen van hun inspanningen en doorzettingsvermogen is een belangrijk aspect binnen hun opvoeding. Het is verleidelijk om alleen lof te geven voor succes en prestaties, maar het erkennen en waarderen van de inspanningen en doorzettingsvermogen van je kinderen is net zo waardevol, zo niet meer.

Hier zijn enkele redenen waarom het prijzen van inspanningen en doorzettingsvermogen essentieel is voor de ontwikkeling van je kinderen:

  1. Opbouwen van zelfvertrouwen. Door hun inspanningen te prijzen, leren kinderen dat hun inzet gewaardeerd wordt, zelfs als het resultaat niet meteen perfect is. Dit versterkt hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.
  2. Stimuleren van doorzettingsvermogen. Wanneer kinderen erkend worden voor hun doorzettingsvermogen, worden ze aangemoedigd om uitdagingen aan te gaan en niet op te geven bij tegenslagen. Ze leren dat volharding loont.
  3. Waardering voor het proces. Het prijzen van inspanningen benadrukt het belang van het proces van leren en groeien, niet alleen het eindresultaat. Dit moedigt kinderen aan om zich te concentreren op hun persoonlijke vooruitgang en ontwikkeling.
  4. Positieve motivatie. Prijzen en waardering dienen als positieve motivatie voor kinderen om zich in te zetten en te blijven proberen, zelfs als ze voor moeilijke uitdagingen staan.

Hoe prijs je effectief de inspanningen en doorzettingsvermogen van je kinderen?

  1. Wees specifiek. Geef specifieke complimenten over wat je kind heeft gedaan om een doel te bereiken of een taak te voltooien.
  2. Moedig hun inzet aan. Prijs de moeite die je kind in een taak steekt, zelfs als het resultaat niet helemaal is wat ze hadden gehoopt.
  3. Focus op verbetering. Benadruk de vooruitgang die je kind heeft geboekt en hoe ze zichzelf hebben verbeterd in vergelijking met vorige pogingen.
  4. Geef oprechte complimenten. Wees oprecht en gemeend in je lof en vermijd overdreven of onterechte lofbetuigingen.
  5. Vier successen samen. Vier samen de kleine successen en mijlpalen die je kind bereikt tijdens het proces van leren en groeien.

Het prijzen van inspanningen en doorzettingsvermogen in plaats van een focus op het resultaat helpt jouw apekoppie een positieve houding te ontwikkelen ten opzichte van uitdagingen en het bevordert een zogenaamde groei-mindset. Het versterkt het zelfvertrouwen, veerkracht en motivatie om doelen na te streven. Dus, wees gul met specifieke waardering en laat de uitkomst van ondergeschikt belang en zie hoe kinderen bloeien in hun persoonlijke ontwikkeling en succesvolle individuen worden.

Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu