even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Wat vindt jouw kind leuk?

Monkey Moves blog

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor jouw kinderen. Je wilt hen helpen om hun passies en interesses te ontdekken en te ontwikkelen. Dit is niet alleen leuk voor hen, maar ook essentieel voor hun groei en ontwikkeling. Maar hoe doe je dat precies? Hier zijn negen tips om je daarbij te helpen:

  1. Luister actief naar je kind. Neem de tijd om naar je kinderen te luisteren. Neem hun verhalen, dromen en passies serieus. Laat ze weten dat hun interesses belangrijk zijn en dat je hun enthousiasme waardeert.
  2. Creëer mogelijkheden. Zorg voor een omgeving waarin je kinderen hun interesses kunnen verkennen. Bied mogelijkheden aan om nieuwe activiteiten uit te proberen, zoals muzieklessen, sporten, kunst en ambachten, dans, wetenschap of andere hobby's.
  3. Ga samen op ontdekking. Bezoek samen met je kinderen musea, tentoonstellingen, concerten, sportevenementen en andere plaatsen die aansluiten bij hun interesses.
  4. Moedig doorzettingsvermogen aan. Stimuleer je kinderen om door te zetten, zelfs als ze voor uitdagingen komen te staan. Moedig ze aan om hun interesses serieus te nemen en zichzelf te blijven verbeteren.
  5. Geef het goede voorbeeld. Laat je kinderen zien hoe het volgen van je eigen passies en interesses kan leiden tot vreugde en voldoening.
  6. Geef positieve feedback. Complimenteer je kinderen wanneer ze zich inzetten voor hun interesses. Laat ze weten dat je trots op ze bent en hun inspanningen waardeert.
  7. Leer van mislukkingen. Help je kinderen om te leren van mislukkingen en teleurstellingen. Moedig ze aan om veerkrachtig te zijn en door te gaan, zelfs als dingen niet meteen lukken.
  8. Bied ondersteuning. Steun je kinderen bij het ontwikkelen van hun interesses met hulpmiddelen, middelen en tijd. Toon interesse in wat ze doen en toon actieve betrokkenheid.
  9. Respecteer hun keuzes. Respecteer de keuzes van je kinderen als het gaat om hun interesses. Ze kunnen hun passies ontdekken en veranderen naarmate ze ouder worden, en dat is prima.

Het ondersteunen van de interesses van jouw kinderen is een waardevolle investering in hun welzijn en geluk. Door hen actief te betrekken, aan te moedigen en te ondersteunen, help je hen om hun passies te ontdekken en hun unieke talenten te ontwikkelen. Dit leidt tot een bloeiende ontwikkeling en een gevoel van vervulling, waardoor ze de wereld vol vertrouwen tegemoet kunnen treden.

Ben je nou inspiratieloos en heb je er moeite mee om variatie te houden in de activiteiten voor jouw apekoppie(s)? Wij helpen je! In de Monkey Moves Play App kun je apeveel leuke en sportieve activiteiten vinden.

Menu