even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Meer over 'Motorische vaardigheden'

Competentie Matrix

Motorische vaardigheden

Motorische vaardigheden verwijzen naar het vermogen om bewegingen en acties uit te voeren met behulp van onze spieren en lichaam. Deze vaardigheden zijn verdeeld in twee hoofdcategorieën: grove motorische vaardigheden en fijne motorische vaardigheden.

Grove motorische vaardigheden omvatten het gebruik van grote spiergroepen om activiteiten uit te voeren zoals rennen, springen en een bal gooien. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor de algehele fysieke ontwikkeling en voor activiteiten die coördinatie en kracht vereisen, zoals teamsporten.

Fijne motorische vaardigheden daarentegen omvatten het gebruik van kleine spiergroepen, zoals die in de handen en vingers, om activiteiten uit te voeren zoals schrijven, tekenen en het gebruik van een schaar. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor activiteiten die precisie en controle vereisen, zoals het bespelen van een muziekinstrument of het doen van ingewikkeld knutselwerk.

Binnen Monkey Moves richten we ons met name op grove motorische vaardigheden. Deze zijn ingericht in verschillende categorieën met allemaal hun eigen functie voor een gevarieerd beweegpatroon.

Bekijk alle Motorische vaardigheden

Overige vaardigheden uit de Monkey Moves Competentie Matrix

Cognitieve vaardigheden

Cognitieve vaardigheden stellen ons in staat tot het oplossen van problemen (probleemoplos...

Sociale - emotionele basisvaardigheden

De sociaal-emotionele vaardigheden laten zich onderverdelen in: Persoonlijke vaardigheden...
Menu