De vele voordelen van sporten!

Het is algemeen bekend dat sporten erg belangrijk is voor ieder kind. Zowel voor de lichamelijke als voor de geestelijke en sociale ontwikkeling is dit van groot belang. Kinderen in Nederland bewegen minder door binnenshuis vermaak zoals de televisie en computer. Een groot gevolg daarvan is kinderen die te zwaar worden. Maar waarom is sporten zo belangrijk? In deze blogpost leest u er meer over.

Wist u bijvoorbeeld dat door sporten het kind sterkere botten en spieren krijgt? Ook zorgt sporten ervoor dat uw kind op een gezond gewicht blijft. Tevens is sporten gezond omdat het coördinatievermogen wordt verbeterd. En tot slot… misschien wel het allerbelangrijkste; het afweersysteem wordt versterkt waardoor het kind dus minder snel ziek wordt!

Natuurlijk heeft sporten niet alleen lichamelijke voordelen. Sporten is ook erg goed voor de geest. Zo krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en discipline door wekelijks te sporten. Ook zorgt sporten ervoor dat ze zich beter kunnen ontspannen. Eveneens zijn ze minder gevoelig voor stress en depressie. Tot slot zorgt sporten ervoor dat kinderen minder moe zijn, genoeg energie hebben en beter slapen. Het is dus erg belangrijk dat ieder kind voldoende beweegt. Het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging adviseert 60 minuten beweging per dag voor alle kinderen en jongeren onder de 18. Als ouder is het natuurlijk belangrijk het beweeggedrag te stimuleren, zodat kinderen net zo veel van sporten houden als wij!

OVER MONKEY MOVES

Monkey Moves biedt multisport lessen als middel voor fitte zelfredzame kinderen met een positief zelfbeeld. Het door bewegingswetenschappers, docenten en therapeuten ontwikkelde programma voor kinderen van 1,5 tot 9 jaar heeft als doel om kinderen op motorisch- en sociaal vlak te stimuleren. Niet alleen binnen onze lessen, maar ook daarbuiten. Onze lessen zijn klein (max 15 kinderen) en zo inclusief mogelijk. Als een kind iets minder vaardig is, motorisch of sociaal, dan verrijkt dat de lessen en de leerervaring voor alle kinderen. Zo zijn wij van mening. Je kunt bij Monkey Moves altijd een keertje meedoen met een gratis proefles. Meld je vandaag nog aan!

Bronnen:

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.