Ontdek het Monkey Moves avontuur

Jouw apekoppie zit (inmiddels) op school en daar gebeurt heel veel. Het brein van jouw kind ontwikkelt zich razendsnel in deze periode. Bij al die veranderingen, is het heel fijn als er een moment van plezier en rust vaststaat in de week. Zelfs tijdens belangrijke momenten helpen wij bij het zorgen voor ritme, veiligheid en sportiviteit. 

Het is tijd om écht te gaan sporten, maar dan wel op de speelse en weinig competitieve manier van Monkey Moves. 

We gaan daarbij altijd op zoek naar mogelijkheden om ieder zijn ontwikkeling tot bloei te laten komen.In deze fase draait het helemaal om de 11 sporten en de voorbereiding op een keuze voor een team- en individuele sport in het verenigingsleven daarna. 

Uitdagende, maar veilige, klim- en klauterparcours helpen apekoppies hun balans en bal- en valvaardigheid te verbeteren. We gaan hier meer letten op waar kinderen goed in zijn. We stimuleren ze om dit verder te verkennen.

We gaan altijd op zoek naar mogelijkheden om ieder zijn
ontwikkeling tot bloei te laten komen.

Monkey Moves leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen met apeleuke multisport

Veel gestelde vragen

Jouw apekoppie kan altijd meedoen. Dit betekent dat je op elk gewenst moment in het seizoen kunt instromen. Je hoeft dus nooit te wachten. Waar wacht je nog op?

De volgende sporten komen tijdens de Monkey Moves lessen in ieder geval aan bod: Free-runnen, volleybal, voetbal, turnen, handbal, judo, basketbal, atletiek, hockey, rugby, tennis en klimmen&klauteren. Wil je weten wat jouw apekop precies leert? Kijk dan op https://monkeymoves.com/sporten. Tussendoor zijn er thema-lessen. Denk bijvoorbeeld aan Pieten-gym tijdens de Sinterklaas-dagen.

Na aanmelding (zowel voor een lidmaatschap als voor een proefles) ontvang je binnen 15 minuten automatisch een bevestiging van jouw inschrijving. Het kan voor komen dat de mail in uw spam-box is beland. Heb je 2 of meer kinderen aangemeld? Zorg er dan voor dat de 2e (of 3e) aanmelding met een ander e-mail adres gebeurt. Het is helaas niet mogelijk om 2 aanmeldingen op 1 e-mail adres te doen. Kom je er niet uit? Neem dan even contact op met de aperots via: 088 – 837 7610. Wij helpen je graag.

Schoolkinderen van nu zijn minder fit dan 30 jaar geleden. Dit heeft niet alleen effect op hun huidige beweegpatroon maar dit vergroot ook de kans op (sport)blessures in de jeugdjaren van een kind en welvaartziekten als hart- en vaatziekten en diabetes op latere leeftijd. Zoveel mogelijk bewegen heeft al voordelen, maar goed leren bewegen heeft nog veel meer voordelen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar goed leren bewegen (ook wel motorisch leren) gedaan. Het team van Monkey Moves houdt deze wetenschappelijke literatuur goed in de gaten zo weten wij precies wanneer een kind op welke manier een beweeg taak kan aanleren. Onderzoek als dit heeft ook aangetoond dat kinderen die goed hebben leren bewegen ook eerder uit zichtzelf gaan bewegen waardoor het effect op lange termijn alleen maar groter is. Met deze kennis is de lessenreeks zo ontwikkeld dat zij aansluiten bij de belevingswereld van het kind, wetenschappelijk gefundeerd zijn op te behalen effecten en blessure preventief zijn geoptimaliseerd vanuit een fysiotherapeutische invalshoek.

Er zitten maximaal 15 kids in één les. Door de kleine groepen, krijgen de apekoppies altijd de individuele aandacht die ze verdienen. Het kan een keer voorkomen dat er door omstandigheden één of twee extra apekoppies in de groep zitten, maar nooit meer dan 15 leden.

 Bij de zelfstandige lessen doe je als ouder de warming-up mee en daarna gaat jouw apekoppie op avontuur in onze jungle.  Aan het eind van de les kan jouw apekoppie laten zien wat er in de les is geoefend.  

Elke 3 weken staat een andere sport centraal. Het kan natuurlijk voor komen dat jouw kind de ene sport leuker vindt dat de andere. Dit is natuurlijk heel interessant om te ontdekken. Op deze manier is het straks na één of meerdere jaren Monkey Moves gemakkelijk kiezen voor een specifieke sport.

Een groot voordeel van Monkey Moves is dat je als ouder relatief weinig kosten kwijt bent aan materiaal. Om aan de Monkey Moves lessen mee te doen heb je niet veel nodig. Een sportbroekje, een shirtje . Bij de dreumes en peuterlessen sporten we op blote voeten en zijn schoenen niet nodig. Veel kinderen nemen ook een bidon water mee om tijdens en na de les wat te kunnen drinken.  Tip: Zorg er tijdens de buitenlessen voor dat je verschillende laagjes kleding aan of bij je hebt. Zo ben je altijd goed voorbereid op het Nederlandse weer. 😉 

Er zit door de jaren heen een duidelijke opbouw in de Monkey Moves lessen. In de eerste levensjaren zijn de lessen met name gefocust op de basisvormen van bewegen, naar mate de kinderen ouder worden krijgen ze steeds meer sport specifieke regels aangeleerd. Uiteindelijke leren ze dus echt 11 verschillende sporten met de bijbehorende spelregels! Wil je weten wat jouw apekoppie precies leert? Kijk dan op https://monkeymoves.com/sporten

Wij houden de vakantieplanning van de rijksoverheid aan. Per regio (Midden, Noord en Zuid) verschilt dit dus. Hier is rekening gehouden met de lesplanningen.

Goede-Keuze-gemaakt-(def)

Claim nu jouw gratis proefles

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.