Opbouw van de judo vaardigheden in de verschillende leeftijdsgroepen

judo binnen dreumesgym

We gaan rollen, draaien, verplaatsen als krokodillen en krabbetjes, trekken en duwen en papa of mama omver gooien! Uiteraard gaan we de Monkey Moves jungle in om te klimmen en klauteren. Zo houden we rekening met zowel de motorische- als de sociale ontwikkeling van jouw dreumes en kunnen we toch al echte judo vaardigheden aanstippen.

judo binnen peutergym

Bij de peuterlessen judo bouwen we verder op de basisvaardigheden waar we bij de dreumes lessen mee begonnen zijn. We gaan oefenen met de verschillende krachten die op hun lichaam worden gezet door anderen. We kunnen misschien al wel eens gaan touwtrekken! Rekening houdend met de sociale ontwikkeling van peuters, gaan we binnen de judolessen ook aan de slag met respect en beloven we dat we elkaar geen pijn willen doen. We leren jou als ouder vaardigheden waar je thuis ook leuk mee aan de slag kunt gaan.

judo binnen kleutergym

Judo binnen de kleuterlessen gaat qua vaardigheden steeds meer op de sport judo lijken. We leren over respect en spelen allerlei verschillende soorten stoeispelen. Er ligt heel veel nadruk op het leren vallen, zodat dit ook buiten de lessen toegepast kan worden. Uiteraard is het parcours aanwezig, waarin ook lekker gerend, gesprongen en geklauterd kan worden. Vanaf deze leeftijd leggen we ook steeds meer nadruk op de sociale- en cognitieve vaardigheden die bij judo om de hoek komen kijken.

judo binnen multisport voor basisschoolkinderen

Judo voor basisschoolkinderen gaat steeds meer op judo lijken. We leren een houdgreep, een echte judoworp en serieuze kanteltechnieken! Vallen en opstaan blijft ook een belangrijk onderwerp. Het echt judo spel houden we voor bij de Judoverenigingen, maar we spelen verschillende stoeispelen waarin we de winst- en verlies vaardigheden op een veilige manier terug laten komen. Uiteraard blijft er een uitdagend Monkey Moves parcours in de les bestaan, waar grond bewegingen centraal staan.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.