even geduld, de pagina wordt geladen...

Locatie zoeker

Voor ouders

Monkey Moves Team

Leendert van Gaalen

Ik ben Leendert, trotse oprichter van Monkey Moves. Elke dag werk ik met veel plezier aan Monkey Moves met onze Franchisenemers om zoveel mogelijk ouders en organisaties te helpen (hun) kinderen zo makkelijk mogelijk een beweegrijke opvoeding mee te geven. Ik droom ervan dat Monkey Moves zo kan bijdragen aan een nieuwe gezonde generatie.

In september 2001 zat ik als jong broekie in een vliegtuig naar Hawaii. Het vliegtuig was vrijwel leeg omdat een kleine 4 dagen voor mijn vertrek twee vliegtuigen zich in het World Trade Center in New York geboord hadden. Languit liggend op de stoelen van het middenpad van de 747 bedacht ik mij hoe bizar mijn leven veranderd was door het vinden van mijn sport windsurfen. Van het onzekere jongetje dat op de basisschool zeker niet als eerste werd gekozen bij de gym, reisde ik nu een paar jaar later naar de andere kant van de wereld. Gesponsord. Om daar te gaan trainen en mijzelf verder te ontwikkelen.

Het vinden van de sport waar ik mijn ei in kwijt kon en mijn passie voor gevonden had, heeft mij zo enorm ontwikkeld. Niet alleen motorisch, maar juist ook sociaal emotioneel. Ik was een ander mens geworden.

Bij terugkomst schreef ik mij in voor de Academie voor Lichamelijk Opvoeding (ALO) waar ik leerde hoe je kinderen plezierig kunt leren bewegen. Mijn interesse was geprikkeld en na de ALO ging ik Bewegingswetenschappen (BW) studeren in Amsterdam, waar ik Bart (mede-eigenaar) leerde kennen. Bij BW leerde ik niet alleen hoe het lichaam werkt, maar ook dat veel wetenschappelijke kennis de praktijk nooit haalt. Daar wilde ik verandering in brengen. Eerst startte ik InspanningLoont waar Bart al snel bij kwam en we individuen hielpen hun sport- en beweegdoelen te bereiken. Ik weet nog dat Bart op een dag zei: "Ik zou uiteindelijk pas echt gelukkig in mijn kist liggen als ik met mijn idee heel veel mensen in beweging zou kunnen brengen." Met een concept zeg, maar. Hier sloegen we beiden onwijs op aan en na verschillende omzwervingen kwamen we in contact met Joris en samen met hem is Monkey Moves ontstaan. In het zonnetje op het terras op het Science Park in Utrecht bedachten we hoe wij kinderen anders in beweging zouden brengen dan tot dan toe in Nederland het geval was. Niet vanuit één sport maar vanuit een Multisport Methode.

Kinderen de start van een leven lang gezond bewegen meegeven door hen en hun ouders te inspireren vanuit een 'concept' en zelf het goede voorbeeld geven, daar word ik zó blij van! Daarom ben ik een Monkey Move'er.

Mijn apefijne collega's

Bart Poot
Trotse oprichter
Kirsten Van Daelen- Van Der Schoot
Trotse oprichter
Megan de Ligt
Junior Marketeer
Menu