Wat is een sportkeuzetest?

Wil je kind graag een sport gaan beoefenen maar weet je niet welke sport goed bij jouw kind past dan is een sportkeuzetest wellicht een goed idee. Er zijn verschillende uitgangspunten om een geschikte sport voor je kind te kiezen. Je kunt kiezen voor een sport die past bij de talenten van je kind. Kan je kind hard rennen dan is voetbal of atletiek misschien een goede keuze. Is het een echte teamspeler, is je kind wat voorzichtig aangelegd of klimt het juist graag? Door een sport te kiezen die aansluit bij de talenten van je kind, kun je die talenten verder ontwikkelen.

Je kunt ook kiezen voor een sport waaraan je kind veel plezier beleeft. Het hoeft dan niet per se zo te zijn dat je kind er ook heel goed in is of aanleg voor heeft. Misschien kan je kind niet zo geweldig goed met de bal overweg, maar wil het graag in een team spelen. Handbal of een andere teamsport is dan een goede keuze. Vaardigheden worden in de loop van de tijd aangeleerd zodat ze uiteindelijk toch best goede spelers kunnen worden.

Veel kinderen weten nog niet precies wat ze leuk vinden of waar ze goed in zijn. Een sport kiezen is dan lastig. Doe je een sportkeuzetest of ga je eerst eens ontdekken wat je kind leuk vindt? Bij Monkey Moves kunnen kinderen vanaf 1,5 jaar al samen met hun ouders komen leren bewegen om zo te ontdekken wat zij leuk vinden en later waarin zij goed zijn.

Sportkeuzetest voor je kind

Een sportkeuzetest kan je het beste doen door verschillende sporten uit te proberen. Als je je kind aanmeldt bij Monkey Moves gaat hij of zij aan de slag met de meest populaire sporten: Free Running, Volleybal, Voetbal, Turnen, Handbal, Judo, Basketbal, Atletiek, Hockey, Rugby en Tennis. Deze vorm van multisport maakt dat kinderen in aanraking komen met veel verschillende sporten en op een speelse manier kunnen ontdekken waar hun interesses en vaardigheden liggen. Tegelijkertijd doen zij een schat van ervaring op als het gaat om spelen in een team, geven en nemen, delen, wachten op elkaar en omgaan met winnen en verliezen. Als ouder is een sport kiezen voor je kind zo niet direct nodig; ze doen immers overal aan mee en ontwikkelen vaardigheden waarna zij zich later kunnen specialiseren in die tak van sport die hen het beste ligt of bevalt.

Waarom is sport belangrijk

Vroeger, dat wil zeggen, voor het tijdperk van de televisie en pc, speelden de meeste kinderen elke dag buiten. Zij konden rennen en springen, spelen met elkaar, met de bal en ontwikkelden op deze manier teamgeest en sportieve vaardigheden. Tegenwoordig zitten kinderen veel meer binnen en is het buiten spelen niet altijd meer vanzelfsprekend. Deze fysieke inactiviteit verhoogt ook nog eens de kans op ziektes, tezamen met de toegenomen ongezonde keuzes waar het voeding betreft en de verminderde sociale cohesie. De gevolgen hiervan zijn hart- en vaatziekten, overgewicht, depressies en andere ziektes. Een betere fysieke fitheid kan dit voorkomen en jong geleerd is oud gedaan. Jong beginnen met sporten is dan ook gezond en draagt bij aan een gezonder en langer leven.

Jong beginnen met sporten is dan ook gezond en draagt bij aan een gezonder en langer leven.

Kinderen die aan sport doen ontwikkelen ook een beter zelfbeeld, ontwikkelen zich motorisch beter, leveren betere schoolprestaties en hebben betere sociale vaardigheden. Wil je je kind ook graag laten genieten van sport en overweeg je een sportkeuzetest voor je kind, kijk dan eens naar alle mogelijkheden bij Monkey Moves.

Gym voor alle leeftijden

Bij Monkey Moves kunnen kinderen vanaf 18 maanden tot 9 jaar terecht voor geweldige sportactiviteiten. Natuurlijk voor de wekelijkse gymlessen maar ook voor een heerlijke sportieve feestjes, sportieve kampen en voor thema evenementen. Een sport kiezen voor je kind bij Monkey Moves? Laat hen ruiken en proeven aan alle mogelijkheden en dat al vanaf de leeftijd van 18 maanden. De dreumesen sporten samen met papa en mama en tijdens de lessen leren zij allerlei basisvaardigheden: dierennamen, cijfers maar ook bewegen op muziek en zelf muziek maken.

De peutergym, vanaf 3 jaar, is gericht op het leren van basisvaardigheden zoals gooien en vangen, springen en sociale vaardigheden zoals wachten op je beurt en samen delen. De peutergym is ook een geweldige aanvulling op de voorbereiding voor de echte school waar zij heen gaan als ze 4 jaar zijn.

De kleutergym, vanaf 4 jaar, maakt vaak de eerste talenten zichtbaar. Het ene kind is heel goed met de bal en heeft een goed gevoel voor afstand en richting. Het andere kind is goed in rennen en kan ver springen. Ook het teamspel ontwikkelt zich in deze periode. Vanaf deze leeftijd is een sportkeuzetest zinvol. Echter, als je kind op Monkey Moves zit is een sportkeuzetest meestal niet nodig. Je kind heeft dan zelf ontdekt waar het goed in is en wat het leuk vindt. Meestal gaan deze twee voorwaarden hand in hand bij het kiezen van een geschikte sport voor je kind.

Meer over Monkey Moves

Bij Monkey Moves streven wij er naar alle kinderen een succeservaring te gunnen. De lessen hebben een duidelijke structuur (onze multisport methode) en dit biedt de kinderen de nodige houvast. Fun en energiek, een muzikale structuur en natuurlijk goed en professioneel opgeleide docenten. Wij beschikken over meerdere locaties in Nederland en het aantal locaties groeit nog steeds. Daarnaast komen wij ook bij kinderdagverblijven en scholen en organiseren wij sportieve evenementen en kampen.
Overweeg je een sportkeuzetest voor je kind? Wil je graag dat je kind in aanraking komt met de meest populaire sporten en zo later een weloverwogen keuze kan maken voor een sport? Kies voor de multisport dreumesgym, peutergym, kleutergym of sportkeuze gym voor basisschoolkinderen van Monkey Moves.

Meer informatie aanvragen

Wil je meer weten over alle mogelijkheden van Monkey Moves vraag dan geheel een proefles aan bij een van onze locaties. Natuurlijk kun je ook telefonisch contact met ons opnemen als je vragen hebt over de sportkeuzetest, over onze multisport methode of als andere vragen hebt. Het is ook mogelijk je kind direct aan te melden voor de multisport gymlessen van Monkey Moves.

Gratis beweegkalender?

Nooit meer zonder ideeën!

Download onze beweegkalender en krijg voor elke dag van het jaar een beweegidee!

Overige blog items

Vriendenboekje; franchisenemer Hans Knetsch

Beweegtips

Praktische beweegtips voor kinderen per leeftijdscategorie

Vriendenboekje; franchisenemer Jordi Sticker

Ontwikkeling van het kind: de eerste vijf jaar

Vriendenboekje koen logchies

Vriendenboekje; franchisenemer Koen Logchies

Wat jij als ouder kan doen om bewegen voor jouw kindje makkelijker te maken

Monkey Moves

Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen

progress bar

je bent bijna klaar. Waar mogen we ‘m naar toe sturen?

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Geen zorgen je gegevens zijn veilig en worden alleen voor Monkey Moves doeleinden gebruikt.

Gratis beweegkalender?

Download gratis onze beweegkalender vol leuke beweegideeën.

Scheurkalender-2021-voorkant-mini

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.