Hockey oefening voor basisschoolkinderen thuis

Een leuk en makkelijk spel om thuis te doen is hockeygolf. Met een stick en een bal (of een stok en een leeg rolletje wc papier) probeer je met de stick de bal zo dicht mogelijk naar een doel te krijgen (bijvoorbeeld een stukje tape op de grond). Jullie mogen allebei 3 ballen pushen richting het stukje tape, wie ligt er het dichtst bij? Die mag een nieuw punt bepalen.

Hockey binnen multisport voor basisschoolkinderen

In deze leeftijdsgroep zie je een enorme versnelling in de ontwikkeling van de coördinatieve vermogens en ook cognitief begrijpen de apekoppen steeds meer van het spelconcept en kunnen ze de bijbehorende spelregels van hockey voorzichtig toepassen. Apekoppen kunnen steeds sneller motorisch leren en daar spelen we bij de hockey lessen natuurlijk op in. Het is geweldig om te zien hoe de apekoppen in deze groep steeds beter kunnen samenwerken. Zo kunnen we ook beginnen met een aantal spelvormen die echt al wel een beetje op hockey beginnen te lijken! Ook andere specifieke hockey vaardigheden worden geoefend en natuurlijk worden die aan de ouders laten zien na de les.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.