Hockey oefening voor een kleuter thuis

Thuis kan je met een beetje ruimte al letterloop spelen. Met een stick of stok in de hand loopt jouw kind voorop. Jij loopt er achteraan. Laat je kind nu een letter lopen, jij probeert te raden welke letter hij loopt. Goed geraden? Dan wissel je van rol en ga jij voorlopen om een letter te lopen.

Hockey binnen kleutergym

Binnen onze kleuterlessen gaat het balspel spel steeds een heel klein beetje meer op hockey lijken. Bij de kleuters gaan we door slimme kleurenstickers impliciet leren hoe de stick moet worden vast gehouden. Zo kunnen we leren hoe we moeten pushen en roteren met de stick. Zo kunnen we slalommen door de jungle en bestaat het parcours uit een heel bijzonder hockey/ golfparcours dat het mikken, balanceren en klimmen en klauteren verbetert. Ook gaan we naar elkaar overspelen en proberen om de bal met de stick te stoppen. Dit vraagt een hele leersprong want als je de bal moet kunnen pushen dan moet je de bal met de juiste kracht kunnen weg duwen, zodat hij niet alleen ver genoeg gaat, maar ook nog de juiste richting mee krijgt en dan hebben we het nog niet eens over het stoppen van de bal! Vanaf deze leeftijd leggen we ook steeds meer nadruk op de sociale- en cognitieve vaardigheden passend bij het kleuter hockey.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.